11 Mayıs 2017 09:03

Pir Sultan Abdal Derneğinden Gülmen ve Özakça'ya destek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için 1 günlük açlık grevi yapacağını açıkladı.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Derneği, işlerini geri almak için 182 gündür orturma 64 gündür de açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için 1 günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu. Derneğin genel merkezinden yapılan açıklamada açlık grevinde kritik aşamaya gelindiğine dikkat çekilerek ülkeyi yönetenlerin yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olduğu vurgulandı. Derneğin açıklamasını "12 Mayıs Cuma 18:00'dan 13 Mayıs Cumartesi 18:00’a kadar Yüksel Caddesi'nde ve tüm şubelerimizde sürecek açlık grevimize tüm üyelerimiz, dostlarımız ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz." sözleriyle sonlandırdı.

Pir Sultan Abdal Derneği'nin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Saray ve AKP hükümetinin 'kendileri için bir nimet' olduğunu itiraf ettiği 15 Temmuz Darbe Girişiminden bu yana ilan edilen ve nedensizce sürekli uzatılan Olağan Üstü Hal (OHAL) kapsamında ülkemiz fiili olarak Kanun Hükmünde Kararname (KHK)lerle yönetilmektedir. Durum öyle bir hal almıştır ki parlamento tümüyle işlevini yitirmiş onun yerine karar alıcı dar bir siyasi kadro ülkeyi KHK rejimiyle yönetmeye başlamıştır.

Saray ve AKP hükümeti FETÖ ile mücadele adı altında çıkardığı Kararnameler ile adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan onlarca TV, Radyo, Dergiyi kapatmıştır. Yine onlarca Dernek, Vakıf vb. sivil toplum örgütlerinin kapısına kilit vurulmuştur. İçlerinde Alevi toplumuzun sesi soluğu niteliğinde olan pek çok yayın kuruluşununda bulunduğu kuruluşların kapatılmasındaki amacın bizleri takatten düşürüp güçsüz kılmak ve diledikleri rejim değişikliği için dikensiz gül bahçesi yaratmak olduğu açıktır. Nitekim OHAL koşullarında yapılması mümkün olmayan, kürt illerinin talan edilip muhalif tüm alanlarda tasfiyenin son sürat sürdüğü ve devletin tüm imkanlarından istifade ederek kampanya yürüttükleri, içeriği tamamen halkımıza karşı bir programı ihtiva eden bir anayasa değişikliği teklifinden ibaret olan gayrimeşru bir referandumu ülke halklarımıza dayatmış ve oy hırsızlığı ile istedikleri sonucu almışlardır. Gayrimeşru seçimin irade gaspına dayanan gayrimeşru sonucunu tanımadığımızı ilan etmiştik.

Saray ve AKP hükümetinin devam eden OHAL döneminde en fazla tasfiyeye yöneldiği kesimlerin başında Akademi üyeleri ve kamu çalışanları gelmektedir. Yıllarca birlikte iş tuttukları, stratejik operasyonları için kadrolarını kullandıkları FETÖ mensuplarını kamu bürokrasisinden ihraç etme bahanesi ile çoğu Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyesi olan binlerce Alevi, Sosyalist, Demokrat, Yurtsever açığa alınmış ya da ihraç edilerek işlerinden çıkartılmıştır. İhraç edilenler arasında PSAKD MYK Üyesi Eğitim Sekreterimiz Songül TUNÇDEMİR’in yanı sıra daha pek çok üyemiz bulunmaktadır ve yoldaşlarımızın işe iadeleri noktasında haklı mücadeleleri sürmektedir. Bu tablo hedefte kimlerin olduğunu açıkça bize anlatmaktadır.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilenler arasında bulunan Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Nuriye GÜLMEN ve sınıf öğretmeni Semih ÖZAKÇA, Ankara Yüksel Caddesinde sürdürdükleri oturma eyleminde 182, açlık grevinde ise 63. günü doldurdular. Süreci takip eden hekimlerin ifade ettiklerine göre açlık grevi kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Gelişmeleri derin bir endişe ile takip etmekteyiz. İfade etmek isteriz ki ülkeyi yönetenler yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır.

Parlamento üyelerini, Siyasi Partileri, Demokratik Kitle Örgütlerini ve tüm duyarlı kamuoyunu Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA’nın haklı direnişine sahip çıkmaya, hocalarımızın ölümlerine izin vermemeye çağırıyoruz. OHAL vasıtasıyla yaratılmış tüm mağduriyetler ivedilikle giderilmeli, haksız gerekçelerle açığa alınan, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Bunun için mücadeleyi örgütlü bulunduğumuz tüm sahalarda tüm gücümüzle vermeye devam edeceğiz.

Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri tereddütsüz olarak bizimde talebimizdir. Onur mücadeleleri bizim de mücadelemizdir.

Bizler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak genel merkezimiz ve tüm şubelerimizle Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA şahsında haksız ve hukuksuzca işinden edilen tüm kamu emekçisi canlarımızın taleplerinin karşılanması için onların direnişiyle buluşacak, bedenlerimizi 1 günlük açlık grevine yatıracağız! 12 Mayıs Cuma 18:00 dan 13 Mayıs Cumartesi 18:00’a kadar Yüksel Caddesinde ve tüm şubelerimizde sürecek açlık grevimize tüm üyelerimiz, dostlarımız ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IMF: Türkiye bu yıl % 2.5 büyür

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Akdağ'dan İbrahim Erkal açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...