09 Mayıs 2017 12:41

Gülmen ve Özakça'ya destek: Yaşam kazanacak

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemine destekler sürüyor.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemine destekler sürüyor. Dün fenalaşan ve evinde gözlem altında tutulan Gülmen'in yer almadığı açıklamada, "direniş" ve "yaşam kazanacak" mesajı verildi.

Yüksel Caddesi İnsanlık Anıtı önünde 62 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek ziyaretleri sürüyor. HDP'li Mizgin Irgat, Filiz Kerestecioğlu, Meral Danış Beştaş, Leyla Birlik, Nimettullah Erdoğmuş ile CHP'li Sezgin Tanrukulu ve Selin Sayek Böke, açlık grevini eylemcilerini ziyaret etti. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Ankara Tabip Odası (ATO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri de ziyaret yer aldı.

Ziyaret sırasında dün akşam fenalaşan ve evinde gözlem altında tutulan Gülmen, ilk kez alanda değildi.

‘SÖZÜN TÜKENDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ’

Açıklamada Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Onur Karahanlı, Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumunun ilişkin bilgi verdi. Karahanlı, “Son dönemlerde ciddi kilo kayıpları var. Artık kritik dönemdeler. Artık bütün sorumluların bu işe el ata bilecek her kesimin söz söylemesi gereken dönemdeyiz. Sinir sistemi, kalp damar sisteminin de artık zarar gördüğü bir döneme girdik. Dün Nuriye’nin yaşadığı da böyle bir sıkıntıdır. Nabızda artma ve tansiyonun düşmesiyle ilgili bir sıkıntı. Sağlık emekçilerinin onların sağlıkları için elinden geleni yapıyor. Fakat sağlık emekçilerinin söyleyeceği sözlerin bittiği tükendiği dönemlere girdik” dedi. Karahanlı, ayrıca yetkilerle seslenerek, duyarlılık çağrısı yaptı.

‘YAŞAM KAZANACAK’

Karahanlı’nın ardından konuşan THİV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı da, şunları söyledi: “Bugüne kadar gelen süreç içerisinde bilinsin ki, eğer buradaki yaşananlar bu kadar berrak ortaya çıkmadıysa buna itiraz olmadığı anlamına gelmez. Yaşandı ama yeterince duyulamadığı için bu iki güzel arkadaşımız, Semih ve Nuriye bu sesi duyura bilmek için bedenlerine zarar vereceklerini bildikleri halde açlık grevine girdiler. Bu mesele hepimizin meselesidir. Arkadaşlarımız sadece insanlığını hatırlatıyor her gün. Bu gün 62’inci gün kendi oturma eylemlerinin 182’inci günü her gün hatırlatıyorlar. Bu sesiniz duyuldu, ülkenin her bir yanında duyuldu bu ses ve her halükarda bu medeni ölüme mahkûmiyet girişimi hiç kuşkusuz geçersiz kılınacaktır. Türkiye’nin her yerinde bu ses daha da büyüyecektir. Yaşam kazanacak."

VEKİLLERDEN HÜKÜMETE: ÖLÜMLERDEN SORUMLUSUNUZ

Daha sonra Dersim'de 72 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'ün fotoğrafını elinde tutarak konuşan HDP ve CHP'li vekiller söz aldı. CHP'li Tanrıkulu, “İki arkadaşımız bedenlerini salt kamuoyuna duyurmak amacıyla ortaya koydular. Şimdi yaşamları tehlikededir. Bir kilometre ötede parlamento var. Parlamentonun olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Ben bu iki dostumun yaşamlarına, tırnaklarına zarar gelmesini istemiyorum. Nasıl bir gecede kararnameyle attınız, sokağa bıraktınız, yine bir gecede bir kararnameyle bu arkadaşlarımızı ve kamu emekçilerini işe almak zorundasınız. Aksi halde katilsiniz ve yaşanacak bütün ölümlerden de siz sorumlusunuz” dedi.

HDP'li Kerestecioğlu ise, şunları dile getirdi: “Sadece oğlunun cenazesini almak isteyen Kemal Gün bedenini açlığa yatırmak zorunda kalıyor ve 75 gündür açlık grevinde. Şimdi bu ülkede hakikaten vicdanlara seslenmek istiyorum, eğer kaldıysa. Biz bu arkadaşlarımızın hiç birinin kılına zarar gelsin istemiyoruz ve hiç birini kaybetmek istemiyoruz... KHK ile işinden edilen akademisyenler için çok büyük çok değerli bir iş yaptınız. Daha yapacak çok ve yürütecek çok işimiz var. Lütfen bu açlık grevinin dışındaki mücadeleleri beraber yürütelim.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Hazine nakit dengesi 26.2 milyar açık verdi 

SONRAKİ HABER

320 bini aşkın üniversite mezunu işsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...