01 Mayıs 2017 23:09

Trump: Kim Jong-Un ile görüşmekten onur duyarım

Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile ilgili 'Eğer onunla buluşmak benim için uygun olursa, bunu kesinlikle yaparım, bundan onur duyarım' dedi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmek istediğini söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Donald Trump, Bloomberg televizyonuna verdiği mülakatta "Eğer onunla buluşmak benim için uygun olursa, bunu kesinlikle yaparım, bundan onur duyarım. Tekrarlıyorum, uygun koşullarda onunla bir araya gelirim" dedi.

Trump bu mülakatta hangi şartların yerine getirilmesi halinde Kuzey Kore lideri ile görüşebileceğini ise açıklamadı.


Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise daha sonra yaptığı açıklamada, "Böyle bir görüşme için gerekli şartların ortada olmadığı açık" diye konuştu.

Sean Spicer kısa süre içinde Başkan Trump ile Kim Jong-Un arasında ikili bir görüşme yapılmasını beklemediğini söyledi.

'KUZEY KORE'NİN PROGRAMI KIŞKIRTICI'

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News televizyonuna verdiği mülakatta ise Kuzey Kore'ye karşı daha sert bir üslüp kullandı.

Donald Trump, Kuzey Kore'nin "kışkırtıcı" olarak nitelendirdiği füze programının ABD'yi fazlasıyla tehdit ettiğini söyledi.

Trump, gerekirse bu ülkeye karşı harekete geçmekten kaçınmayacağını belirtti.

CBS televizyonuna verdiği mülakatta ise Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'u "çok uyanık biri" olarak nitelendiren Trump, Kuzey Kore'nin nükleer programına son vermemesi halinde bu ülkeye askeri müdahalede bulunma ihtimalini dışlamamış ve Kuzey Kore'ye karşı girişilecek büyük bir savaşta milyonlarca kişinin ölebileceği uyarısında bulunmuştu.

KORE YARIMADASI'NDA GERİLİM HAFTALARDIR YÜKSEK

Kuzey Kore'nin, kurucusu Kim Il-Sung'un doğum günü olan 15 Nisan'da ya da bu tarihten kısa bir süre önce ya da sonra, uyzun bir menzilli bir füze denemesinden hatta altıncı nükleer denemesini yapmasından korkuluyor.

Pyongyang yönetimi Pazartesi günü, "ABD'nin saldırgan ve histerik tutumu karşısında" nükleer gücünü artıracağını ve en üst düzeye çıkaracağını açıklamıştı.

Kuzey Kore Cumartesi günü ise son iki haftada ikinci kez başarısız bir balistik füze denemesi gerçekleştirmişti.

ABD'nin Güney Kore'de füze savunma sistemi kurmaya başlamasına Kuzey Kore'nin yanı sıra Çin'den de tepki gelmişti

Güney ve Kuzey Kore, 1953'teki ateşkese karşın teknik olarak hala savaş halinde ve iki ülke de halen askeri tatbikatlar yapıyor.

ABD de hem Güney Kore'ye hem savaş gemilerini göndermiş hem de bu ülkeye tartışmalı füze savunma sistemi THAAD'ı kurmaya başlamıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de martı beslemeye 370 TL ceza

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta 1 Mayıs Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa