31 Mart 2017 00:28

Kadın futbolu, mülteciler ve kardeşlik

Konak Belediyespor kadın futbol takımının maçına giden Konak Mülteci Meclisi üyeleri ve Suriyeli mülteciler, barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

K onak Belediyespor kadın futbol takımının maçına taraftar olarak katılan Konak Mülteci Meclisi üyeleri ve Suriyeli mülteciler, barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi’nin düzenlediği organizasyonla, Konak Belediyespor kadın futbol takımı ile Karadeniz Ereğli Belediyespor’un maçını İzmir’de yaşayan mülteciler de izledi. Kadın ve çocukların sayıca fazla olduğu Suriyeli mülteciler Konak lehine sloganlar atarak destek oldu. 

Kent Konseyi Mülteci Meclisi imzalı “Savaşlara Hayır, Yaşasın Spor Kardeşliği” yazılı pankart maç başlamadan saha içine asıldı. Sporcuların yakınları ve diğer izleyicilerle birlikte Suriyeliler yaşadıkları kentin takımının attığı 4 golle büyük sevinç yaşadı. Kadınlar Futbol 1’inci Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Konak Belediyespor, evinde Karadeniz Ereğli Belediyespor’u 4-0 yendi. 

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, “Sporun birleştiriciliğine inanıyoruz” diyerek Taraftar Hakları Derneği ile Mülteci Meclisi bünyesinde spor grubu oluşturduklarını söyledi. Kentte yaşayan herkesin o yerin hemşehrisi olduğunu ifade eden Hüsünbeyi, “Suriyeli dostlarımız da bizim hemşehrilerimizdir. Amacımız onlarla birlikte hem bu sosyal ortamlarda olmak hem de onların da zenginliğinden yararlanmak” dedi. Suriyeli mülteciler ile geldikleri ikinci maç olduğunu söyleyen Hüsünbeyi, “Artık taraftar olarak yaklaşıyorlar. Çok daha coşkuyla desteklerini belirtiyorlar. Bundan sonraki tüm maçlarda sıkı bir taraftar grubu var. Spor yapmak herkesin hakkı. Suriyeliler hem spor yapacaklar hem de bu kentte herkesle birlikte olacaklar” dedi. 

‘KADIN FUTBOLU VE MÜLTECİLERE DİKKAT ÇEKİYORUZ’

Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, dernek olarak Konak Belediyespor kadın futbol takımının maçlarını takip ettiklerini, aynı zamanda sezon başında farkındalık yaratmak için “Mücadeleniz mücadelemizdir” başlığı altında kampanya başlattıklarını söyledi. Dernek olarak Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi bileşeni olduklarını söyleyen Sakızlıoğlu, “Farkındalık yaratılması gereken iki konudan biri kadın futbolu diğeri de Suriyeli mültecilerin kent yaşamındaki varlığı. Neden iki konuyu bileştirmeyelim diye düşündük ve iki maçtır Suriyeli mültecileri Konak Belediyespor kadın futbol takımının maçlarına getiriyoruz. Çok güzel bir atmosfer yaşanıyor, hem tribündeki maçı izleyenler hem de sahadaki futbolcular için. Burada olmaktan mutluyuz. Maçlar devam ettiği sürece Suriyeli mülteciler ile maçları izlemeye devam edeceğiz” dedi. 

‘SPOR BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUKTUR’

Sporun kitleleri çok kolay bir araya getirebilen ve birleştirebilen bir unsur oluğunu belirten Sakızlıoğlu, “Sporun barış, kardeşlik, dostluk olduğunu, kitleleri bir araya getirebildiğini ve bu anlamda kullanıldığında çok doğru bir unsur olduğunu düşünüyorum. Sporun bu birleştirici yönünü sadece Suriyeli mültecileri maçlara getirerek sağlayamayabiliriz. Tribünde çocuklar da var, onlara sadece maç izletmek yetmez. Spor yapmalarını da sağlayarak kent yaşamına uyumlarını sağlayabiliriz. Yine Suriye’de profesyonel ve amatör anlamda sporla uğraşan mültecilerin varlığından haberdarız. Bu insanlara Suriye’de olduğu gibi Türkiye şartları içerisinde spor yapmanın imkânları açılmalı. Bu anlamda çalışmalarımız devam etmekte” şeklinde konuştu. 

Maçı izlemeye gelen Suriyeli mülteci kadınlar, daha önce kadınları futbol oynarken izlemediklerini ama kadınların futbol maçı yapmasının güzel olduğunu söyleyerek maçları izlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Suriyeli mülteci çocuklar ise, kadınların futbol oynamasını güzel bulduklarını ifade ederek, spor yapmayı ve futbol oynamayı sevdiklerini bu anlamda spor yapabilecekleri yerlerin olmasını istedi.  

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Batı Şeria'da 20 yıl sonra yeni yerleşimlere onay

SONRAKİ HABER

Gel kardeşim ‘hayır’da buluşalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...