18 Aralık 2016 10:35

İnsanlar umutlarını piyangoya bağladı

Türkiye'deki ekonomik gidişat işsizliğin ve yoksulluğun giderek artmasına neden olurken, halk umudunu Milli Piyango'ya bağladı.

Paylaş

Yeni yıla sayılı günler kala, yurttaşlar umudunu, Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl  348 milyon 180 bin TL dağıtacak olan Yılbaşı Büyük İkramiyesi Çekilişi'ne bağladı. Her yıl önünde uzun kuyruklar oluşan Eminönü'ndeki Nimet Abla Gişesi önünde bilet sırası bekleyenler, bilet almalarını ülkenin ekonomik durumuna bağladı. 

"Neden bilet alıyorsunuz?" sorusuna herkesin ortak cevabı işsizlik ve hayat pahalılığı olurken kimileri ikramiyenin kendilerine çıkması durumunda ülkeyi terk edeceklerini söyledi. 

Bin 300 TL olan asgari ücretin istedikleri seviyeye gelmeyeceğini söyleyen emekli İsmail Hakkı, evinin kira olduğunu belirtti. 73 yaşına kadar çalıştığını söyleyen Hakkı "Burası Türkiye, Dolar bugün yükseliyor, yarın düşüyor ne olacağı belli değil, hiçbir şey belli olmuyor. Hayat şartları çok kötü. Bu memlekette hiçbir şey yapamıyoruz, elimiz kolumuz bağlı. Biz de ne yapalım bilet alıyoruz işte bir umut." dedi.

'ÇIKARSA ÜLKEYİ TERK EDECEĞİM'

Üniversite öğrencisi Veli Kartal, Türkiye'nin kendisine bumaltıcı geldiğini ifade ederek ikramiyenin kendisine çıkması durumunda ülkeyi terk edeceğini söyledi. Şans getirir diyerek Kartal'dan bilet almaya geldiğini ifade eden Mehmet Yesul ise ikramiyenin çıkması durumunda sokak hayvanlarına yardım edeceğini belirtti. 

'FABRİKALAR KAPANIYOR, İŞSİZLİK ARTIYOR'

Türkiye'deki ekonomik gidişat nedeniyle birçok fabrikanın kapandığını ve işsizliğin arttığını dile getiren Ali Erol, işçilerin açlık ile boğuştuğunu vurguladı. İşsizlik artınca insanların güvencesini milli piyangoya bağladığını belirten Erol, "Gördüğünüz gibi herkes Milli Piyango önünde. Bana çıkarsa, parası olmayan insanlara, komşularıma yardım edeceğim. Büyük ikramiye çıkarsa fabrika açacağım, işsizleri işe alacağım, asgari ücretten de fazla maaş vereceğim" dedi.

  •  

'BOĞAZIMIZDAN KISIP BİLET ALIYORUZ' 

Birçok kişinin ortak sıkıntısı önce barınmak için bir ev almak ve ardından borçlarını kapatmak. Adem Kıyak da borçlu olanlardan biri. Kıyak, "İkramiye çıkınca neler yapılmaz ki… Borçlarım var, önce borçlarımı kapatıp bir ev alacağım. Gerisine de yardım edebilirsem insanlara yardım edeceğim. Boğazdan yiyecekten kısıp bunu alıyoruz. Senede bir şans, senede bir böyle değerlendiriyoruz" diye konuştu. 

'UMUTSUZUM ÇÜNKÜ SAVAŞ VAR'

Sivaslı Elife Altunbulak ikramiyenin çıkması durumunda bir Cemevi ve bir de Camii yaptırmak istediğini söyledi. Mahmure Çevirmen ise, yaşlılara ve çocuklara yardım etmenin bir yolunu bulacağını söyleyerek "ya çıkarsa" diyenlerden. Çevimen, bilet almanın sebebini ise umutsuzluktan olduğunu, umutsuzluğunun nedenini ise, "Savaşlar, ülkenin hali, ekonomik kriz görüyoruz işte perişanız" sözleriyle dile getirdi. Sorunları para düzeltmeyeceğini de sözlerine ekleyen Çevirmen, "Belki devlete yardım edemiyorum. Dolarlar'ı belki bozamıyorum ama çıkacak para ile devlete yardım ederim dermişim!" diyerek Dolar bozdurma kampanyasına da değindi.

GÜNLÜK YEVMİYESİ İLE BİLET ALANLAR 

Nurten Güler ise, bilet çıkarsa kurtulacağını çıkmazsa ise yapacak bir şey olmadığını gülerek anlattı. Gişe önünde seyyar bilet satışı yapan emekçilerden Eylül Özdemir de 6 yıldır bilet satışı yaptığını ve biletlerin yüksek fiyata satıldığını ifade ederek, "İnsanlar ne yapsın umutsuzluk var ve 'bir şans' diyerek bir günlük yevmiyesi ile bilet alanlar bile var" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

OHAL canlı bombalara değil, muhaliflere

SONRAKİ HABER

İzmir'de kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...