13 Aralık 2016 19:42

Yurdun dört bir yanında eğitime kar molası

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Paylaş

Batı Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Düzce kent merkezi, Bolu'nun Gerede İlçesi ve Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Karabük'ün Eflani ve Ovacık ilçeleri ile Kastamonu'nun Ağlı, Şenpazar, Cide, Küre ve İnebolu ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Düzce kent merkezi, Bolu'nun Gerede İlçesi ve Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

Karabük'ün Eflani ve Ovacık ilçeleri ile Kastamonu'nun Şenpazar, Cide, Küre ve İnebolu ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar yarın tatil edildi.

Ayrıca Gerede ve Düzce'de bulunan engelli ve hamile personele de idari izin verildi.

BİTLİS’TE OKULLARA KAR TATİLİ

Bitlis'te de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bitlis'te merkez ve merkeze bağlı okulların 1 günlüğüne tatil edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

ELAZIĞ'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Elazığ'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedineyle kent merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime yarın ara verildi. Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez, merkeze bağlı belde ve köylerde 14 Aralık 2016 Çarşamba günü  eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

ELAZIĞ'IN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

BİNGÖL'DE DE OKULLLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14.12.2016 çarşamba günü bir gün süre ile ilk ve ortaöğretime ara verilmiştir" denildi.

KARS'TA EĞİTİME KAR MOLASI

Kars genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Eğtim-öğretim 15 Aralık Perşembe günü başlayacak.

MUŞ'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada da "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz kararıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Artuklu Belediyesi’ne kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Cihatçılardan Taksim’de Halep eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...