13 Aralık 2016 10:56

Meslektaşları avukat Bek'in serbest bırakılmasını istedi

Demokrasi İçin Hukukçular, dün Adana'da gözaltına alınan ve insan hakları için hukuki mücadele veren avukat Tugay Bek'in serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Demokrasi İçin Hukukçular (DİH) önceki gün gözaltına alınan Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek için İstanbul Adliyesi Merkez Baro odasında basın açıklaması yaptı. Açıklamada evrensel insan hakları için hukuki mücadele veren avukat Tugay Bek'in serbest bırakılması talep edildi.

DİH, Türkiye Barolar Birliği'ne de çağrı yaparak avukatlar hakkında gözaltı ve tutuklama gibi tedbirlere başvurmadan avukatlar hakkında soruşturma yapılmasının mümkün olduğunu hatırlattı. DİH, Barolar Birliği'nden Avukat Tugay Bek ve benzer uygulamalarla muhatap olan diğer avukatlar için mevcut uygulamaların durdurulması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmasını talep ederken, mevcut uygulamanın son bulması amacıyla avukatlar arasında imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

'ARKADAŞIMIZIN MÜCADELESİ BİZİM MÜCADELEMİZDİR'

Adana Barosu mensuplarından Avukat Tugay Bek, dün sabaha karşı evine yapılan baskın ve arama ile göz altına alınmıştı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi Merkez Baro odasında biraraya gelen avukatlar, “Arkadaşımız avukat Tugay Bek'in mücadelesi bizim mücadelemizdir” diyerek Bek'in serbest bırakılmasını talep etti.

Demokrasi İçin Hukukçular adına avukat Cevdet Öçal'ın okuduğu açıklamada, Bek'in kamuoyunun tanıdığı, tüm hak ihlallerinin karşısında olmuş; iş, ekmek, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinin içerisinde yer almış bir hukukçu olduğu söylendi.

Av. Tugay Bek, cezaevinde şiddet ve cinsel istismara maruz kalan çocukların avukatlığını da yaptıpını söyleyen Öçal, Bek'in mesleki faaliyetlerini sıraladı: "Av. Tugay Bek, Azadiya Welat Gazetesi dağıttığı sırada öldürülen Kadri Bağdu’nun faillerinin açığa çıkarılması için hukuki mücadele vermiş, bu cinayetin İŞİD tarafından işlendiğine dair bulguları açığa çıkarmıştır. Faillerin bulunması için adım atmayan yetkilileri göreve çağırdığı için yargılanmış bir hukukçudur. İŞİD tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren garında gerçekleştirilen katliam davasında mağdur ailelerinin avukatlığını üstlenmiş ve dosya kapsamında İŞİD-Devlet bağlantısı konusunda çalışmalar yürütmüştür. Gerçek faillerin açığa çıkarılması ve sanık sıralarına oturtulması için davada titiz bir çalışma yürüterek yargılamanın gerçek bir yargılamaya dönüşmesi için hukuki mücadelede vermektedir."

Evinde yapılan aramada 10 Ekim dava dosyası ile ilgili çalışma ve notlarına el konulmasının Tugay Bek'i bu çalışmaları dolayısıyla hedef haline getirdiğini söyleyen Öçal, “Av. Tugay Bek, Ankara Katliamı davasında ailelerin, tüm mağdurların, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin vicdanının sesi olmuştur. AKP iktidarı, darbe girişimini kendisi bakımından bir fırsata çevirmiş ve OHAL gerekçesi ile hukuku da yok sayarak KHK’lerle ülkeyi yönetmekte ve kendi iktidarını daim kılacak kendi darbesi için tüm emek ve demokrasi güçlerine saldırmaktadır. OHAL gerekçesi ile yok saydıkları temel insan haklarına ilişkin kanunların uygulanmasını talep eden hukukçuları, avukatları da baskı ve gözaltı ile bastırmaya ve susturmaya çalışmaktadır.  Avukat Tugay Bek, mesleğini olması gereken bir biçimde icra ettiği için bugün gözaltındadır. Ona yapılan saldırı tarafımızca hukuka, tüm hukukçulara yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Avukat Tugay Bek bir an önce serbest bırakılmalıdır. Demokrasi için Hukukçular olarak arkadaşımız, meslektaşımız serbest bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Onun mücadelesi bizim mücadelemizdir" dedi. (İstanbul/EVENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Aloft Bursa Otelinden “mahremiyet” savunması

SONRAKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası heyecanı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...