29 Mayıs 2012 08:37

Urfa’da iş başvuruları İŞKUR’a değil AKP’ye!

URFA’nın Suruç ilçesinde İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) yerine iş başvurularının AKP Suruç İlçe Teşkilatına yapıldığı iddia edildi. AKP Suruç İlçe Teşkilatı yetkilisi, İŞKUR başvurularını aldıklarını doğruladı, ancak daha sonra başvuruları iptal ettiklerini söyledi.Urfa’nın Suruç il&

Urfa’da iş başvuruları İŞKUR’a değil AKP’ye!
Paylaş

URFA’nın Suruç ilçesinde İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) yerine iş başvurularının AKP Suruç İlçe Teşkilatına yapıldığı iddia edildi. AKP Suruç İlçe Teşkilatı yetkilisi, İŞKUR başvurularını aldıklarını doğruladı, ancak daha sonra başvuruları iptal ettiklerini söyledi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde İŞKUR yerine iş başvurularının AKP Suruç İlçe Teşkilatına yapıldığı iddia edildi. Söz konusu iddiaları doğrulayan ve ismini vermek istemeyen AKP İlçe yöneticisi başvuru yapanlardan kimlik bilgisi, kişisel bilgiler ve telefon numarası aldıklarını belirtti. İş bulma umuduyla İŞKUR yerine AKP İlçe Teşkilatına başvuru yapanlardan biri olan Avni Özpek, başvuru sayısının 5 bin olduğunu ve bunlardan bin kişinin işe yerleştirileceğinin kendilerine iletildiğini belirtti. Başvuru sırasında bilgisayar üzerinde herhangi bir işlemin yapılmadığını anlatan Özpek, sadece kendilerinden kimlik fotokopisi, kişisel bilgiler ve telefon numarası istediklerini söyledi.

AKP’Lİ YÖNETİCİ İDDİAYI DOĞRULADI

DİHA’nın konuya ilişkin görüştüğü AKP Suruç İlçe Teşkilatı yöneticisi, “Doğrudur, aldık” diyerek iddiaları doğruladı. Yetkili kişi, “İŞKUR başvuruları internet üzerinden alınıyor. Daha önce burada yapıldı. Ama yanlışlık yapıldı. Bizim İŞKUR’la ilişkimiz ve alakamız yok. Biz burada İŞKUR memuru değiliz. Siyasi partiyiz. Arkadaşlar burada yanlışlık yapmışlar. Doğrudur aldık ama iptal ettik” iddiasında bulundu.
AKP Suruç İlçe Teşkilatının İŞKUR’a yapılan başvuruları almasına ilişkin DİHA’ya konuşan Urfa İŞKUR Müdürlüğünde görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir memur ise, AKP İlçe teşkilatının bunu kendilerinin bilgisi dahilinde yapmadığını söyledi. Başka bir memur ise, “Hayır bizimle bir ilgisi yok. Suruç’la ilgili bizim herhangi işçi alma gibi bir projemiz yok. Ben AKP’yi anlayamadım. Yani bu hatayı bir Suruç’ta yaptık dediler. Bir Viranşehir’de hata yaptık dediler. Şu anda bizim Suruç’a ilişkin bir planlamamız dahi yok. Ama AKP’nin yaptığı şey bizim bilgimiz dahilinde değil” diyerek, benzer bir uygulamanın Viranşehir ilçesinde de yapıldığını söyledi.

Skandalın duyulması üzerine AKP İlçe Teşkilatının bulunduğu dairenin kapısına İŞKUR başvurularının İnternet üzerinden yapıldığına dair bir duyurunun asılması ise dikkat çekti. (UrfaDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Madenler Dersim’i tahrip ediyor

SONRAKİ HABER

Erciş’te moral gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...