08 Aralık 2016 05:47

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmasına son bir ay

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışması olarak bilinen Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri için son çağrı. Başvuruların bitimine 1 ay kaldı.

Paylaş

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödüllerine başvurularının bitmesine bir ay kaldı. 2017 yılında onuncusu gerçekleşecek olan yarışma, Dünya Fotoğrafçılık Örgütü’nün çabalarıyla yapılmaya başlanmıştı.

Açık yarışma kategorisinde yarışmaya katılan yeni fotoğraflardan oluşan yeni bir seçki basına sunuldu. Jüri üyeleri de hem dünyanın dört bir yanından Profesyonel, Açık ve Gençlik yarışmalarına hem de Ulusal Ödüllere katılan fotoğrafçılara tavsiyelerde bulundu.

2016’DA REKOR KIRMIŞTI

  • Dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olma özelliğini taşıyan Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde, 2016’daki yarışma, 186 ülkeden gelen 230.103 fotoğraf ile rekor kırmıştı. Yılın Fotoğrafçısı unvanının sahibi İranlı foto muhabiri Asghar Khamseh olurken, Açık kategoride Yılın Fotoğrafçısı ödülü ise Japonya’dan Kei Nomiyama’nın olmuştu.

PARA ÖDÜLÜNÜN YANI SIRA PRETİJ ÖDÜLLERİ DE VAR

  • Kazanan isimler, 20 Nisan 2017’de Londra düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Ödüller arasında, en gelişmiş Sony dijital görüntüleme ekipmanları ve kazanan işlere 2017 ödülleri kitabında yer verilmesinin yanı sıra Profesyonel kategori birincisi için 25.000 ABD Doları ve Açık kategori birincisi için 5.000 ABD Doları tutarında nakit para ödülü de bulunuyor.
  • Kazanan ve finale kalan tüm fotoğraflar, aynı zamanda 21 Nisan – 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra’daki Somerset House’da düzenlenecek olan 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi’nde de sergilenecek. Sergi, aynı zamanda ödüllerin 2017 Fotoğrafçılığa Üstün Katkı Ödülü sahibi ismin eserlerinden oluşan özel bir seçkiye ev sahipliği yapacak.

ORGANİZASYON HAKKINDA

  • Global bir platform olan Dünya Fotoğraf Organizasyonu, fotoğrafçılık alanındaki inisiyatiflere yıllardır ev sahipliği yapıyor. Organizasyon, 180’i aşkın ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş olarak, dünyadaki en iyi fotoğraf ve fotoğrafçıları kutluyor.

YARIŞMA TAKVİMİ

www.worldphoto.org adresinden ücretsiz olarak katılım sağlanan yarışmada son başvuru tarihleri şöyle;

5 Ocak 2017 – Açık yarışma – 10 kategoride en iyi tek fotoğraf ödüllendiriliyor

5 Ocak 2017 – Gençlik yarışması – önceden belirlenen tema çerçevesinde 12 – 19 yaşları arasındaki herhangi bir fotoğrafçı tarafından çekilen en iyi tek fotoğraf belirleniyor

5 Ocak 2017 – Ulusal Ödüller – 60’ı aşkın ülkeden Açık yarışmaya katılan en iyi tek fotoğraf seçiliyor

10 Ocak 2017 – Profesyonel yarışma – yarışmacılar 10 kategoride portföyleri bazında değerlendiriliyor.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yenişehir ve Kayapınar belediyelerine kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Lice'nin 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...