18 Mayıs 2012 04:25

Çözümsüzlük ısrarı can almaya devam ediyor

AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’ın, “Barış ortamı tesis edilirse genel af da gündeme gelebilir” açıklamasına AKP’den tepki gecikmedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Böyle bir çalışmamız yok. Milletvekili şahsi görüşünü ifade etmiş” dedi. Akdağ da “Sözlerim çarpıtıl

Çözümsüzlük ısrarı can almaya devam ediyor
Paylaş

Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollardan çözümü yerine, askeri yöntemlerde ısrar yine ölümle sonuçlandı. Hatay’da bugün çıkan çatışmada 3 asker yaşamını yitirdi, 1 asker ağır yaralandı. Çatışmada 4 PKK’linin de yaşamını yitirdiği belirtilirken bu bilgi netlik kazanmadı. Hakkari'de de 1 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

ÖLÜMLER SÜRÜYOR

Askeri operasyonlar artarak devam ederken bugün de ölüm haberleri geldi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Kuzucular beldesinde bulunan Atatürk Parkı yakınındaki ormanlık alanda PKK’lilerle askerler arasında çıkan çatışmada 3 asker yaşamını yitirdi, 1 asker de yaralandı. Amanos Dağı’nda yaşanan çatışmaya ilişkin Hatay Valiliği bir açıklama yaptı. Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında yürütülen operasyon sırasında çatışma çıktığı belirtilen açıklamada, çatışmada Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın yaşamını yitirdiği ifade edildi. Çatışmada ağır yaralanan 1 asker de İskenderun Devlet Hastanesine götürüldü. Bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edilirken, çatışmaların gün boyu devam ettiği öğrenildi.

Çatışmada 4 PKK’linin de yaşamını yitirdiği iddia edilirken, bu bilgiye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Hatay’ın Dörtyol ilçesi, Muş Diyarbakır ve Bingöl üçgeni, Bitlis, Siirt ve bölgenin birçok noktasında başlatılan operasyonlar ve çatışmalar devam ederken, Diyarbakır Askeri Havaalanı 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünden bugün de çok sayıda savaş uçağı kalkış yaptı.

HAKKARİ'DE 1 ÖLÜ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde iç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na yapılan havanlı saldırıda bir güvenlik görevlisi yaşamını yitirirken, bir güvenlik görevlisi de yaralandı

ÇUKURCA SINIRINA ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki sınır birliklerine ise çok sayıda ‘Kirpi’ adı verilen zırhlı araç sevk edildi. Van üzerinden Hakkari bölgesine gönderilen 60 kadar zırhlı araç, Kobra helikopterlerinin koruması altında karayolu ile Çukurca ilçesine gönderildi.

SİİRT’TE KARAKOLA SES BOMBASI

Siirt’te bulunan Cumhuriyet Polis Karakoluna da dün akşam ses bombası atıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in PKK’lilerce kaçırılmasının ardından Diyarbakır, Bingöl ve Muş üçgeninde başlatılan hava destekli operasyon dördüncü gününde de sürdü. Muş’un Şenyayla bölgesindeki tarlalarını ekmek amacıyla bölgeye giden Hamit Acar, Kıymet Acar ve Hakkı Acar’dan üç gündür haber alınamaması üzerine yakınları, Şenyayla bölgesine gitti. (HABER MERKEZİ)


AKP’Lİ BOZDAĞ: GÜNDEMDE AF YOK

Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bölge’de temaslarda bulunan AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ‘barış ortamının tesis edilmesi halinde genel affın da gündeme gelebileceğini’ söylemişti. AKP’den anında itiraz geldi, Akdağ da geri adım attı.

Dün yaptığı basın toplantısında “Barış ortamı tesis edilirse bu atmosferde genel af da gündeme gelebilir. Örgüt üst yönetiminden 250-300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diğerleri demokratik ortama katılarak siyasal alanda faaliyet gösterebilir” demişti. Akdağ’ın bu sözleri üzerine gazetecilerin “Genel af çalışması var mı?​” sorusuna yanıt veren . Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Böyle bir çalışma yok. Sayın milletvekili neye göre açıklama yapmış bilmiyorum. Partide de hükümette de böyle bir çalışma, konuşma, geleceğe dönük bir şey kesinlikle söz konusu değil. Milletvekili kendi şahsi görüşünü ifade etmiş olabilir” dedi.

AKP ’li Abdurrahim Akdağ ise tartışma yaratan sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sözlerinin ‘çarpıtılarak’ haber yapıldığını savunan Akdağ, “Barış ortamı tesis edilirse genel affın geleceğini belirtmeme rağmen ‘PKK’ya genel af gelebilir’ şeklinde başlıklar atılmıştır. Çarpıtıldığı görülüyor. Bu durumu kınıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MİCHA direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

İspanya-Arjantin petrol krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...