23 Eylül 2016 19:59

Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlıyor

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Sezonun ve Vodafone Arena’nın ilk derbisi, bugün oynanacak.

Paylaş

Uzun süredir devam eden deplasman yasağının kalkması sonucu Galatasaraylı taraftarlar da Arena’daki yerini alabilecek. Süper Lig’de daha önce 116 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Galatasaray’ın 43 galibiyetle Beşiktaş’a karşı üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş’ın ise Galatasaray’a karşı 32 kez galibiyeti bulunurken, iki takım 41 kere beraberliği bozamadı.

EZELİ REKABETTE 117. RANDEVU

Süper Lig’in ilk derbisinde Galatasaray’ı konuk edecek Beşiktaş, ezeli rakibi ile evinde oynadığı 58 maçta, 20 kez mağlup olurken, 18 maçtan galip ayrıldı. Beşiktaş’ın evinde oynanan 58 maçtan 20’si ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan son 13 maçta ise Galatasaray’ın 7 galibiyeti bulunurken, siyah-beyazlı ekibin ise 2 galibiyeti bulunuyor. Ezeli rakipler geriye kalan 4 maçta ise eşitliği bozamadı.

VODAFONE ARENA’DA İLK DERBİ

Beşiktaş’ın yeni stadı, Süper Lig’de ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapacak. Daha önce eski İnönü Stadyumu’nda oynanan son derbi 3-3’lük beraberlikle sonuçlanmıştı Evinde oynadığı son 12 lig maçını kazanan Beşiktaş iyi bir iç saha serisi yakalamışken, Galatasaray’ı da yenerek bu seriyi devam ettirmek istiyor.

ŞENOL GÜNEŞ İLE RIEKERINK 3. KEZ KARŞILAŞIYOR

Şenol Güneş ile Jan Olde Riekerink, bugün oynanacak derbide üçüncü kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. Süper Lig’de Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Galatasaray’a karşı üstünlük sağlarken, Riekerinkli Galatasaray ise Süper Kupa’da Beşiktaş’ı penaltılar sonucunda mağlup etmeyi başarmıştı. Şenol Güneş’in Galatasaray’a karşı çıktığı Süper Lig’deki son 14 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 de mağlubiyeti bulunuyor.

EREN VE SNEIJDER EN BÜYÜK KOZ

Sezona 4 maçta 4 golle başlayan Eren Derdiyok ve Wesley Sneijder, Galatasaray’ın en büyük kozları olacak. Bu iki isim aynı zamanda saha içerisinde de Galatasaray’ın en iyi anlaşan oyuncularının başında geliyor. Spor Toto Süper Lig’in ilk 4 haftasında 4 gole imza atan Eren Derdiyok, bu gollerin 3’ünde gol pasını Wesley Sneijder’den aldı. İkili bu özellikleriyle Spor Toto Süper Lig’in Mossoro ve Visca ile birlikte en etkili ikilileri olarak dikkat çekiyor.

Orta sahanın kilit isimlerinden Selçuk İnan ise bugüne kadar Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a karşı 13 resmi maçta görev yaparken, gol ve asist olarak önemli bir istatistik yakaladı. Selçuk İnan, Beşiktaş’a karşı oynadığı 13 resmi maçta 7 asist yaparken, 2 de gol atma başarısı gösterdi. Galatasaray, Selçuk İnan’ın gol ya da asist yaptığı Beşiktaş maçlarının hiçbirinde sahadan yenilgiyle ayrılmadı.

Galatasaray’ın orta saha direncini ve pas oyunundaki ağırlığı artıran en önemli isim Tolga Ciğerci. Maç başına 93 isabetli pasla Süper Lig’in en iyi pasörü olan Ciğerci, aynı zamanda ligin en fazla ikili mücadele kazanan (39) ve en fazla top kapan oyuncusu. 

BEŞİKTAŞ’IN KADRO ZENGİNLİĞİ

Beşiktaş’ta Gökhan İnler, Tolga Ciğerci kadar yüksek pas istatistikleri tutturmasa da şimdiden Tolga kadar kilit pas (3) vermiş durumda, üstelik bunu Tolga’dan iki maç ve yaklaşık 200 dakika daha az oynayarak yaptı. Gökhan’ın ayrıca bir de asisti var (Tolga’nın asisti yok). Gökhan’ı öne çıkaran bir diğer kilit özelliği ise üçüncü bölgeye gönderdiği paslar. Ligde en az iki maça başlamış oyuncular arasında 3. bölgeye en fazla pas gönderen oyuncu Gökhan İnler (90 dakika başına 14.4).

Diğer taraftan kadro derinliği, Teknik Direktör Şenol Güneş’in elini bir yandan rahatlatırken, diğer taraftan da zaman zaman 11’de kimi oynatacağı konusunda kararsızlık yaşamasına neden oluyor. Geniş kadrosuyla sık sık rotasyona giden Güneş, özellikle kaleci konusunda Tolga Zengin ile Fabricio arasında seçim yapmakta oldukça zorlanıyor.  Akhisar önünde iyi bir performans çıkaran Fabricio’nun bu oyunundan sonra kafasının karıştığı ifade edilen Güneş’in, kalede önceliği yine de Tolga’ya verdiği bildirildi. Tecrübeli teknik adam, Benfica deplasmanında her ne kadar yediği golle eleştirilse de son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışla Portekiz’den 1 puanla dönülmesinde büyük pay sahibi olan Tolga’yı yedeğe çekmek istemiyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kupada ‘sürpriz’ mevsimi

SONRAKİ HABER

Donbass’ta yerel seçimlere doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa