17 Eylül 2016 16:42

Kristal-iş’te muhalif işçiler etkinlikte bir araya geldi

Lüleburgaz'daki etkinlikte bir araya gelen, Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi’ne muhalif işçiler, 'Hiçbir arkadaşımıza dokundurmayacağız' dediler.

Paylaş

Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi’ne muhalif cam işçileri, önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen genel kurul öncesi Lüleburgaz’da yaptıkları etkinlikte bir araya geldi.
Sendika üyeliğinden kesin ihraç talebiyle Genel Kurul’a sevk edilen 4 işçiye destek mesajları verilen toplantıya, işçilerin yanı sıra sendikacılar, siyasi parti temsilcileri ve işçi aileleri de katıldı.

YASAYA UYGUN SEÇİM KARARI ALSINLAR

Etkinlikte, Cam İşçisi İsmail Koç, “Bugüne kadar muhalefet diye kimse kimsenin ekmeğiyle oynamadı” sözleriyle başladığı konuşmasında, Kristal İş yönetimini eleştirdi. 750 işçinin çalıştığı Trakya Otocam’da 8 sandık kurulduğunu ifade eden Koç, “Bu durumda dahi genel merkez kaybediyor. Kırklareli Cam Sanayi 1500 kişi 4 sandık koyuyor. Bu nasıl birşey? Sözleşmeli arkadaşlarımız evine ekmek götüremiyor. Haklarımızın savunulmasını istiyoruz. Bizim kişilerle problemimiz yok. Görevini yapsın, biz de muhalefet yapmayalım. Makinede çalışırken iktidar-muhalefet olarak çalışmıyoruz. Bu işçiyi bölmeye kimsenin hakkı yok. Tüzüğümüze, yasaya uygun bir seçim kararı alsınlar, tüm davaları geri çekeceğim. Kristal İş’i böyle bulmadık, bırakmaya da niyetimiz yok” dedi.

‘10 YIL ÖNCE DEMOKRAT SENDİKAYDI’

Kristal-İş’in 10-12 yıl öncesine kadar demokrat bir sendika olduğunu söyleyen Cam İşçisi Ramis Özeren ise şöyle konuştu: “Sarı sendikalara hayretler içinde bakıyorduk. Metal sektöründe geçen yıl çok güzel direnişler oldu. Emekçiler şunu gördü; Sermaye örgütü teslim alırsa herşeyi çok kolay başarıyor. İçinden fethediyor. Bizim sendikamız da sermaye tarafından satın alındı. Bizler buna boyun eğmedik. Temsilciliğin seçimle olması lazım dedik. Biz sonuna kadar onurlu mücadeleyi devam ettireceğiz. Hiçbir arkadaşımıza dokundurtmayacağız.” (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'ye gidiyor

SONRAKİ HABER

Kaçırmak istediği kız arkadaşını öldürüp intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa