18 Ağustos 2016 17:05

Kristal-İş'te muhaliflerden kitlesel savunma

Kristal-İş üyesi cam işçileri, sendikadan kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen 21 arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Paylaş

Kristal-İş üyesi cam işçileri, sendikadan kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen ve bugün ifade vermek için sendika merkezine giden 21 arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Lüleburgaz ve Mersin’den gelen 100 kadar işçi, sendika içi demokrasi için mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.

TEK DERT MUHALİF OLMAMIZ

Yaptığı savunmanın ardından gazetemizde konuşan Kristal-İş Lüleburgaz Şube üyesi İsmail Koç, “İhraç kararıyla bizi disipline sevk ettiler. Biz de 11. Maddeye göre bizim sendikamızın aldığı kararlara uymamak, aldığı kararları uygulatmamak gibi maddeler. Kristal-İş tarihinde böyle bir olay hiçbir zaman olmadı, olamaz. Kristal-İş Genel Merkezinin bugüne kadar aldığı bütün kararlara bugüne kadar uyduk. Bundan sonra da uyacağız ama bundan sonra da bize yapıştırılan bu kara leke bize utanç veriyor. Biz bunu hak edecek hiçbir şey yapmadık. Tek dert muhalif olmak. Muhalefeti de demokrasi için yapıyoruz. Biz seçimlere alışmış bir sendikayız, biz atamalara karşıyız. Biz bunun mücadelesini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Kristal-İş’ten bizi atmaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

TİS TASLAĞI YOK

2017 yılında imzalanacak toplusözleşme taslağı henüz olmadığını kaydeden Koç, şöyle devam etti: “Şu anda sendika içi muhalefet temizlenmeye çalışılıyor. Genel kurulda dava süreci devam ediyor. Lüleburgaz seçimleri davada. Bitmeyen şube seçimleri varken genel kurul kararı aldılar bu da hukuk dalında ne kadar uygun onu da bilmiyoruz. İtiraz hakkımız varsa ona da itiraz edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tedi işçileri patronla görüştü

SONRAKİ HABER

İSİG: 7 ayda 253 yaşlı işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...