25 Ağustos 2016 13:00

Kristal-İş'e bir tepki de emekli cam işçilerinden geldi

Kristal-İş Genel Merkez Yönetiminin 21 muhalif işçiyi sendikadan ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmesine emekli cam işçilerinden tepki geldi.

Paylaş

Kristal-İş  Sendikası Genel Merkez Yönetiminin 21 muhalif işçiyi sendikadan ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmesine bir tepki de emekli cam işçilerinden geldi. Sendikanın mücadele tarihiyle değil skandal kararlarla gündeme geldiğine işaret edilen açıklamada “Sendika içi demokrasi yok ediliyor, bu yanlıştan dönün” çağrısı yapıldı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda dün saat 17.00’de bir araya gelen 200 kadar emekli cam işçisi basına bir açıklama yaparak kendi evleri olarak gördükleri Kristal-İş Sendikasındaki son gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini söyledi.

Açıklamayı okuyan Emekli Cam İşçisi Ahmet Aksungur, “Bizler uzun yıllardır cam sektöründe çalışan ve gözünü Kristal-İş Sendikasında açan emekli cam işçileri olarak, sendikamızda yaşanan olaylara üzüldüğümüzden dolayı bu açıklamayı yapmak gereği duyduk” dedi.

Sendika içi demokrasinin yok edildiğini, yalan bilgilerle cam işçilerinin karşı karşıya getirildiğini, Kristal-İş’in sendikal camiada mücadele tarihiyle değil skandal kararlarla gündeme geldiğini ifade eden Ahmet Aksungur, “Tasfiye edilmek istenen; sınıf sendikacılığı, sendika içi demokrasi, eşit ve özgür düşünce, cam işçisinin kararlı duruşudur” diye konuştu.

Aksungur şöyle devam etti:  "Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir, Kristal-İş yönetimi bu ayıbı temizlemelidir, yıllarca bu sendikaya hizmet etmiş insanlar olarak bu olayların takipçisi olacağız.”

Aksungur, yapılacak genel kurula da katılacaklarını duyurdu. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Açığa almalar hazır listelerle yapıldı

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan için Pazartesi ve Cuma 'Özgürlük Nöbeti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...