09 Eylül 2016 13:11

KESK:' Eğitim emekçileri ile dayanışmaya  çağırıyoruz'

KESK üyeleri, 15 temmuz darbe girişimi sonrası kamuda başlatılan ihraç ve açığa almaları İstanbul Valiliği önünde basın açıklamasıyla protesto etti.

Paylaş

Alicem AYDIN
Vedat AYDEMİR
İstanbul

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) İstanbul Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin hiç bir zaman darbeci ve darbe yanlısı olmadığını darbeye karşı mücadele eden taraf olduğunu belirti.

Kamu emekçileri, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa almaları İstanbul Valiliği önünde protesto etti. 'Vardık varız var olacağız. Cadı avına son' pankartı açan KESK üyeleri 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' , 'Direne direne kazanacağız' , 'AKP elini ekmeğimden çek', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atarak İstanbul Valiliğin önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

'İNSANLAR ÖLMESİN DEDİĞİNİZ İÇİN HEDEF SEÇİLDİK'

Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, geçmişte olduğu gibi bugünde bir cadı avıyla karşı karşıya olduklarını belirterek şunları söyledi, "Biz insanlar ölmesin, savaş olmasın, barış olsun dediğiniz için bugün hedef haline alındık. Fakat biz geçmişde olduğunuz gibi bugün de mücadelemizi yürütüceğiz"

'KESK BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEK'

Eğitim sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev ise kamu emekçilerinin 100 yıllık onurlu bir mücadele yürüttüğü bundan sonrada bu mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Kamu emekçilerinin hiç bir zaman darbeci ve darbe yanlısı olmadığını darbeye karşı mücadele eden taraf olduğunun altını çizen Özev, "KESK parasız eğitim, parasız sağlık istediği için hükümet tarafından hedef alındı. Hükümet bizim arkadaşlarımızı açığa alarak KESK'i susturacağını zannediyorsa yanılıyor, KESK mücadeleye, KESK barış ve demokrasi mücadelesine devam edecektir" diye konuştu.

'15 TEMMUZ DARBESİ BAŞARIYA BİZZAT HÜKÜMET ELİYLE ULAŞTI'

Kamu emekçileri adına ortak basın açıklamasını okuyan Sevtap Akdağ, hükümetin kendisine muhalif olan herkesi terör suçu ile ilişkilendirerek kamuoyunun desteğini aldığını böylece kendi suçlarının üstünü örttüğünü söyledi. 15 temmuz darbesinin başarıya bizzat hükümet eliyle ulaştığını ifade eden Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasal iktidar yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine direnen, laik bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerden intikam alırcasına hareket etmektedir."

Yıllardır hükümetin, KESK'in sendikal faliyetlerinden rahatsız olduğunu, çeşitli komplolarla örgütlü güçlerinin dağıtılmak istendiğini belirten Akdağ, darbe fırsatçıları, mülki amirler ve yandaş sendika işbirliği ile hazırlanan listelerin MEB tarafından onaylanarak yeniden illere gönderildiğini belirti.

'BARIŞ MÜCADELESİNDE GERİ ADIM ATMAYAN EĞİTİM EMEKÇİLERİ İLE DAYANIŞMA ÇAĞIRIYORUZ'

Nereden ya da kimden gelirse gelsin,örgütlü mücadelelerini hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Akdağ' "Tüm emek, ve demokrasi güçlerini, her türlü baskıya rağmen siyasi iktidara değil, halka hizmet eden; emek, demokrasi ve barış mücadelesinde asla geri adım atmayan eğitim emekçileri ile dayanışma çağırıyoruz" dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da Eğitim Sen’den kınama

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçileri boyun eğmeyecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...