21 Ağustos 2016 13:56

KESK: Endişemiz dikta rejiminin kalıcılaştırılması

KESK ve Eğitim Sen yaptıkları açıklamalala Gaziantep'teki bombalı saldırıyı lanetledi.

Paylaş

KESK ve Eğitim Sen yaptıkları açıklamalala Gaziantep'teki bombalı saldırıyı lanetledi. IŞİD'e karşı iktidarın tutumunun eleştirildiği açıklamalarda, “Endişemiz odur ki, AKP-Erdoğan iktidarı, bu tür katliamları bahane ederek OHAL ve dikta rejimini kalıcı hale getirmeyi, meşruluk kazandırmayı amaçlamaktadır” denildi.

KESK yaptığı açıklamayla Gaziantep'te düğüne yapılan bombalı saldırıyı kınadı. “Bayramlarımız ve düğünlerimiz her tür siyasal amaç ve görüşten, etnik ve inanç farklılıklarından azade günlerdir. Bugünler halklarımızın aynı topraklarda bir arada yaşama iradesini perçinlediği, farklılarımızla birlikte geleceğe dair umutlarımızı ortaklaştırdığımız günlerdir. IŞİD denilen vahşet örgütü tam da bir arada yaşama irademize ve ortak geleceğimize yönelmektedir” denilen açıklamada, AKP-Erdoğan iktidarının ülkede ve Ortadoğu’da savaş, gerilim ve kutuplaştırmaya dayalı politikalarıyla katliam zeminini sürekli canlı tutttuğu ifade edildi.

HER SALDIRIDAN DEVLETİN HABERİ VARDI

IŞİD’in, devletin resmi kurumları ile ne kadar iç içe geçtiğinin Ankara Katliamı iddianamesinde de açık delilleri ile ortada olduğuna dikkat çekilen açıklamada, pek çok saldırı planından devletin istihbarat ve güvenlik güçlerinin önceden haberdar olduklarının artık herkesçe bilindiği belirtildi. AKP’nin konuya ilişkin Meclis araştırma önergelerinin tümüne ret oyu vermesi ise birçok şeyi daha anlaşılır kıldığı vurgulanan açıklamada, “Endişemiz odur ki, AKP-Erdoğan iktidarı, bu tür katliamları bahane ederek OHAL ve dikta rejimini kalıcı hale getirmeyi, meşruluk kazandırmayı amaçlamaktadır. OHAL ve dikta rejim katliam üretirken, katliamlarla da OHAL ve dikta rejimi kalıcılaştırılmaktadır. Emekçilerin ve halklarımızın kanı üzerinden hesap yapmayın, çocuklarımıza, gençlerimize daha fazla kıymayın!” ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM SEN: SİYASİ SORUMLULUK ALIN

KESK'e bağlı Eğitim Sen de, yaptığı yazılı açıklama ile dünyanın her yerini kan gölüne çeviren IŞİD'in bu defa caniliğini Gaziantep’te gösterdiğini belirtti. Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde, HDP üyelerinin düğününde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı ile 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'e yakın kişinin de yaralanmasında siyasi sorumluluğun alınması çağrısında bulunulan açıklamada, “Yıllarca Gaziantep’te cirit atan bu canilere dokunmayanlar, demokratik çevrelerin uyarılarını görmezden gelenler, dolayısıyla insanlıktan nasibini almamış çetelerin palazlanmasını sağlayanlar ve savaş politikalarında ısrarcı olanlar da bu katliamdan sorumludur”denildi. Açıklamada, 10 Ekim Ankara katliamının da yapılacağı istihbaratının bilgisine rağmen  hiçbir önlem alınmadığının gün yüzüne çıkmasına değinilerek, “Toplumun hiç de azımsanmayacak bir kesiminin sistematik biçimde katliamların hedefi olması ve her gün siyasi lince maruz kalması, çığırtkanlıkla demokrasinin getirilemeyeceğini de göstermektedir” denildi. Vatandaşların farklılıklarıyla birlikte,  eşit ve özgürce yaşayabilmesinin  garanti altına alınması gerektiğinin vurgusu yapılan açıklamada, “Gerçek bir demokrasi, savaşı değil barışı kendisine kılavuz edinmelidir. Gerçek bir demokrasi, çoğunlukçu değil çoğulcu olmalıdır! Gerçek bir demokraside hükümet kandırılamamalı ve siyasi sorumluluğunun bilincinde olmalıdır!” diye belirtildi. Eğitim Sen, katliamı ve ardındaki güçleri lanetleyerek emekten, barıştan, eşitlikten, özgürlükten ve gerçek bir demokrasiden yana olan herkesi yan yana gelmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep saldırısıyla ilgili canlı yayınlar utandırdı

SONRAKİ HABER

Yayladağı kırsalına 2 havan mermisi isabet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...