17 Ağustos 2016 10:16

'Eylem'i bu topraklara getireceğiz'

Menbic'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren Eylem Ataş'ın cenazesi 50 gündür aileye verilmiyor.

Paylaş

Menbic'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren Eylem Ataş'ın cenazesi 50 gündür aileye verilmiyor. Cenazesi verilmeyen Aslan Karaman'ın ailesi ve siyasi partilerin katılımıyla yapılan basın toplantısında cenazeler getirilmesinin önündeki engellerin kaldırılması istendi. Baba Ataş “Eylem'i bu topraklara getireceğiz” derken, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Menbic'de kadınların sokaklarda özgürlüklerini kutlamalarında, yaktıkları çarşaflarda Eylemlerin Aslanların katkısı var. Eylem Ataş'la gurur duyun, çünkü ben gurur duyuyorum” dedi.

Menbic'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren Eylem Ataş'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesine 50 gündür izin verilmiyor. Ankara'da bir araya gelen Eylem Ataş'ın ailesi, arkadaşları, yine Menbic'de yaşamını yitiren Aslan Karaman'ın ailesi, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve birçok siyasi parti temsilcisi cenazelerin getirilmesini istedi.

Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın toplantısında Ataş ailesi adına konuşan baba Mehmet Ataş, kızının kendi tercihiyle Suriye'ye geçip IŞİD'le savaşırken yaşamını yitirdiğini söyledi. “Kızımın tercihi belli, kederden kahrolsam da yanlış bir yol izlediğini düşünmüyorum” diyen Ataş, AKP'nin cihatçı çetelerin suç ortağı olduğunu ve cenazenin getirilmesine 50 gündür izin vermediğini dile getirdi. Hükümetin Suriye'de öldürülen tüm IŞİD, Nusra, Ahrar Şam vb. cihatçıların cenazelerinin Türkiye'ye getirilmesine izin verdiğine dikkat çeken Ataş, “Onları neredeyse kalabalık devlet töreniyle gömüyor ancak dünyanın her yanında vahşi birer katil olarak kabul edilen bu barbaralara karşı özgürlük ve insanlık savaşı verirken yaşamını yitiren kızımız Eylem Ataş'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesine izin vermiyor” dedi.

'YAKILAN ÇARŞAFLARDA EYLEM'İN KATKISI VAR'

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Eylem Ataş'ı 7 Haziran seçimleri öncesinde tanıdığını söyledi. Eylem'in seçim öncesinde Adana'da basın bürosun çalıştığını anlatan Beştaş, “Bizlerle birlikte geziyordu. Eylem dünya tatlısı, yüzü kadar düşünceleri de güzel bir arkadaşımızdı. Eylem'in farklı birçok seçenek varken elinde silahla savaşmayı seçmesi büyük bir iddiayı ortaya koydu. Türkiye devleti Suriye'deki savaşın bir tarafı ve oradaki cihatçı çeteleri destekledi. Militanlarını tedavi ettirdi, TIR'larla silah gönderdi. Dünya basını 'Menbic IŞİD'ten temizlendi' derken AKP'nin yandaş basını 'PYD Menbic'i ele geçirdi' başlıklarını koydu. Menbic'de kadınların sokaklarda özgürlüklerini kutlamalarında, yaktıkları çarşaflarda Eylemlerin Aslanların katkısı var. Eylem Ataş'la gurur duyun, çünkü ben gurur duyuyorum” diye konuştu.

HUKUKSUZLUK İÇİNDE HUKUKİ BAŞVURU

Cenazenin ülkeye getirilmesinde hukuki sürece ilişkin konuşan avukat Umut Vedat Acar ise karşılarında ölüye zulmetmeye alışmış bir mekanizma olduğunu söyledi. İdam edilenleri ailesinden gizli cenaze düzenleyen,öldürülen çocuklarının cenazesine katılanları yargılayan, cenazeler sokaklarda sürükleyen, anneleri çocuklarının cenazesini dondurucularda saklamak zorunda bırakan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını dile getiren Acar, “Hukuksuzluk içinde hukuki başvurular yapıyoruz ve bu anlatması gerçekten zor bir durum” dedi.

Yine Menbic'de IŞİD'le savaşırken yaşamını yitiren Aslan Karaman'ın ailesi de basın toplantısındaydı. Ankara'dayken kağıt tolayıcılığıyla geçimini sağlayan Karaman'ın annesi Kürtçe bir konuşma yaparak oğlunun cenazesinin Türkiye'ye verilmesini istedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail anlaşması Meclis Başkanlığına gönderildi

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem İzmir Bürosu'na dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...