03 Mayıs 2012 08:06

Sütler zehirlese de dağıtılacak çünkü...

Milli Eğitim Bakanlığının dağıttığı sütler zehirlemeye devam ederken "Dağıtım durdurulsun" diyenlere yetkililerin cevabı ilginç: “Başbakanın emri var dağıtmak zorundayız.”Milli Eğitim Bakanlığının “Okul sütü akıl küpü” ücretsiz süt projesi çocuklara zehir oldu. Adana’da 10 fark

Sütler zehirlese de dağıtılacak çünkü...
Paylaş
Cumali Akkaş

Milli Eğitim Bakanlığının “Okul sütü akıl küpü” ücretsiz süt projesi çocuklara zehir oldu. Adana’da 10 farklı okuldan yüzlerce çocuk dağıtılan sütten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Tüm tepkilere rağmen dağıtımın durmayacağını söyleyen Adana Valisi, “Kaza oldu diye yolu kapatacak değiliz” dedi. Eğitim Sen, SES ve Tabip Odası yetkilileri ise dağıtımın derhal durdurulmasını istedi.

Adana’da, Numune ve Eğitim Hastaneleri, Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi, Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi ve diğer devlet hastaneleri ile bazı özel hastanelere kaldırılan ilköğretim öğrencileri tedavi altına alındı. Sabah zehirlenme olayının yaşandığı 24 Kasım İ.Ö.O. de öğleden sonra da süt dağıtılmaya devam edildi. Gerekçe ise “Başbakanın emri var” oldu.  

Adana’da ambulanslar gün boyu durmadan hastanelere öğrenci taşıdı. Olayı duyan veliler okullara ve hastanelere koştu. Hastaneye getirilen çocuklar sütü içmelerinin ardından midelerinin ağrıdığını ve bulandığını söyledi. Bazı çocuklar sütü içerken acı bir tat aldıklarını ama sütü içmek zorunda kaldıklarını belirtti. Hastane önlerinde bekleyen veliler ise konu ile ilgili yasal yollara başvuracaklarını ifade etti. Velilerden bazılarının çocuklara dağıtılan sütlerin son kullanma tarihlerinin 2005 olduğunu söylemeleri dikkat çekti.

Adana’da dağıtılan sütler nedeniyle, 24 Kasım, Bahçelievler, 80. Yıl, Seyhan Belediyesi, Kanuni, Org. Bedrettin Demirel İlköğretim okullarında yüzlerce öğrenci tedavi altına alındı.

DAĞITIM DURDURULSUN

Eğitim Sen olaya tepki gösterirken, “Süt dağıtımı sağlık şartları yönüyle birçok soru işaretini içinde barındırırken bozuk olmadan illere yollandığı bile düşünülse,  buzdolaplarında tutulması gereken sütlerin okul salonlarında gelişigüzel yerlere koyulmasıyla zaten bozulmaması mümkün değildir. Kimsenin çocuklarımızın sağlığı ile oynama hakkı yoktur. Proje durdurulmalıdır” açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen yöneticileri olayın duyulmasının ardından 24 Kasım İ.Ö.O. incelemelerde bulundu. Eğitim Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, 24 Kasım İ.Ö.O. da zehirlenme olayına rağmen sütlerin öğleden sonra da dağıtılmaya devam edildiğini vurguladı. İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine dağıtımın gerekçesini sorduklarını aktaran Karaca, “Başbakanın emri var dağıtmak zorundayız” cevabını aldıklarını söyledi.

COŞ: KAZA OLDU DİYE YOLU KAPATACAK DEĞİLİZ

SES Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve Adana Tabip Odası Başkanı İhsan Ökten de hastaneleri gezerek çocukların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. İki başkan yaptıkları açıklama ile süt dağıtımının durdurulması gerektiğini vurguladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı açıklamada süt dağıtımının devam edeceğini söyleyerek, “Bir trafik kazası oldu diye yolu trafiğe kapatmamız, engellememiz ne kadar doğru olabilir” diye konuştu. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süt skandalı sürüyor

SONRAKİ HABER

Delil aramayın, kadının beyanı esastır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...