03 Mayıs 2012 07:33

Süt skandalı sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye genelinde  ‘Okul sütü programı’ projesi kapsamında başlatılan ve ilk günden fiyaskoyla sonuçlanan süt projesi skandalı ikinci gününde de devam ediyor.İ

Süt skandalı sürüyor
Paylaş

İlk gün dağıtılan sütlerden binlerce öğrenci rahatsızlanmasına rağmen dağıtımlar bugün de sürdü. Muş, Adana, Aksaray ve Şırnak'ta yüzlerce öğrenci sütten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

MUŞ'TA 40 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Muş'a bağlı Çöğürlü Köyü'nde dağıtılan sütler nedeniyle 40 öğrenci zehirlendi. Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri ile okul yönetimine başvuran 40 öğrenci, çağrılan ambulanslarla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklar hastanede tedavi altına alınırken, hastaneye gelerek çocukların durumu hakkında bilgi alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız çocukların zehirlenme belirtisi olmadığını iddia ederek, gerekli tetkiklerden sonra Valilik tarafından açıklamanın yapılacağını söyledi. Çocukların sütten zehirlenmediğini savunan Yıldız, "Dün saat 10 itibarı ile süt dağıtımına başlamıştık. Şu ana kadar tarafımıza iletilen herhangi bir zehirlenme vakası yok. Bu konuda öğrencilerimizin, sadece bir okulda 40 tane öğrencimizin henüz tahlil ve tetkikleri devam etmekte bunun sütten kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahliller tamamlandıktan sonra gerekli açıklama Valiliğimiz tarafından yapılacaktır. Bu konuda kesin sütten zehirlenme diye bir durum söz konusu değil"dedi.

Öte yandan çocukların zehirlendiğini duyan veliler hastaneye akın ederek, yetkililere tepki gösterdi. Çocuklarına süt içirmesini istemediklerini belirten veliler, süt dağıtımının durdurulmasını istedi.

ADANA'DA YİNE ZEHİRLENME

Adana'nın Kozan ilçesinde süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu’ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu’ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi. Bu arada, dün de ilçede dağıtılan sütlerden 13 öğrenci etkilenmiş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

AKSARAY’DA 50 ÖĞRENCİDE ZEHİRLENME BELİRTİLERİ

Aksaray kent merkezinde bulunan Mustafa Yazıcı İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu ile merkeze bağlı Nurgöz Köyü’ndeki Nurgöz İlköğretim Okulu’nda süt dağıtımının ardından bazı öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri baş gösterdi. Bunun üzerine okul yöneticileri 112 ekiplerine haber verdi. Yaklaşık 50 öğrenci ambulanslarla gruplar halinde zehirlenme şüphesiyle Aksaray Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı.

ŞIRNAK'TA 100'E YAKIN ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Benzer vakalara Şırnak'ta da rastlandı. Şırnak'ın belde ve ilçelerinde de dağıtıldı. Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Uzungeçit Beldesi ile ve Beytüşşebap İlçesi'nde okullarda dağıtılan sütü içen 100'e yakın öğrenci zehirlendi. Uzungeçit Beldesi'nde İlköğretim okullarında dağıtılan sütü içen onlarca öğrenci Sağlık Ocağı'na kaldırılırken, Sağlık Ocağı'nda yer kalmayınca öğrenciler çevre ilçelerdeki hastanelere gönderildiği öğrenildi. Beytüşşebap İlçesi'nde de, okullarda dağıtılan sütten onlarca öğrencinin zehirlendiği ortaya çıktı. Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alınırken, aileler hastaneye akın etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ragıp Zarakolu’ya PEN ödülü

SONRAKİ HABER

Sütler zehirlese de dağıtılacak çünkü...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...