12 Haziran 2016 14:45

Sennur Sezer Emek ve Şiir Ödülleri verildi

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de yaşamını yitiren Şair-Yazar Sennur Sezer adına verilen Emek ve Şiir Ödülleri sahiplerine verildi.

Paylaş

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de yaşamını yitiren Şair-Yazar Sennur Sezer adına verilen Emek ve Şiir Ödülleri sahiplerine verildi. Sezer’in doğum gününde yapılan ödül törenine işçiler, sendikacılar, aydın ve yazarlar katıldı. Bir tekstil atölyesinde geçen ‘Cima’ öyküsünün yazarı Ümit Yiğit ödülünü tekstil işçilerine adadı.Şiir ödülünü alan Deniz Göktepe ise ödülünü Cumartesi Anenelerine adadı. 

Gıda-İş Sendikası’nın Sezer’in adını verdiği ve işçiler arasında düzenlenen yarışmanın ilk ödülleri Sezer’in 73. doğum gününde düzenlenen törenle sahilerine verildi. 

Innpera Hotel Taksim’de düzenlenen törene, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Emek Partisi yöneticileri, Yazar Ayşegül Tozeren, Oyuncu Julide Kural, Gülsen Tuncer, Evrensel Gazetesi’nden ve Hayatın Sesi TV’den çalışma arkadaşları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Sennur Sezer; usta bir şair, usta bir yazar, emeğin ve emekçinin dostu, çok değerli bir yol arkadaşıydı. Biliyorum ki bugün burada sevgili ablamızın ayak izlerini takip ederek geldik. Onun, emeğin izlerini coşkuyla takip ettiği yazın hayatı, yaşamı,  biriktirdikleri ve işçi sınıfıyla paylaştıkları, Gıda-İş olarak bizleri, Emek-Direniş  öykü ve şiir ödülleri yarışmasını düzenlediğimiz konusunda cesaretlendirdi” dedi.  

Aslan’ın ardından konuşan Sennur Sezer’in Eşi Adnan Özyalçıner, yarışmanın işçiler arasında ve yalnızca işçi yazarlara yönelik olmasının önemine vurgu yaptı. Özyalçıner, “İşçilerin yaşananları birinci elden yazmalarının istenmesi, yaşadıkları her türlü ilişkileri çelişkileriyle yazmaya özendirilen, işçiler arasından çıkacak yeni yazarların toplumcu gerçekçi edebiyatımızı tazeleyeceğine inanıyorum. Öyküde alınan sonuçlar bu inancımı fazlasıyla destekliyor” dedi.   

TEKSTİL İŞÇİLERİNE ADANDI

Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi. Bir tekstil atölyesinde geçen ‘Cima’ öyküsünün yazarı Ümit Yiğit ödülünü, tekstil işçilerine adadı. Şiir ödülünü alan Deniz Göktepe ise ödülünü Cumartesi Anenelerine ve  Sennur Sezer’e adadı. (İstanbul/EVRENSEL)


Sennur Sezer  mezarı başında anıldı 

Sennur Sezer’in doğum günü nedeniyle Zincirlikuyu’da bulunan mezarı başında da etkinlik düzenlendi. Etkinliğe ailesi, işçiler, Emek Partisi üye ve yöneticileri, Evrensel Basın Yayın’dan çalışma arkadaşları ve sendikacılar katıldı. Burada konuşan Adnan Özyalçıner, “Sevgili Sennur, 73’üncü yaşında hepimiz buradayız. Seni seven dostların, arkadaşların, yoldaşların buradalar. Sen, şiirinde dediğin gibi; ağrımasa bilirmiydim yüreğimin yerini, bugün kentleri kuşatanlar bombalayanlar, yerle bir edenler çocukları, kadınları katledenler o kadar çok yüreğimizi ağrıtıyorlar ki. Her gün her saat yüreğimizin yerini kanatıyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

KESK heyeti Yüksekova’da 

SONRAKİ HABER

TTB'de mevcut yönetim yeniden kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...