30 Nisan 2012 10:40

Mezopotamya Tıp Kongresi’nin ana teması çocuklar

4. Mezopotamya Tıp Kongresi, “Çocuklar geleceğimizdir” sloganı ile 7-8-9 Haziranda yapılacak. Kongre Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dursun,  kongrede, ana temayı oluşturan çocukların hem hastalıkları hem de haklarının tartışılacağını söyledi.4. Mezopotamya Tıp Kongresi için hazırlıklar sürüyor. “Çocukla

Mezopotamya Tıp Kongresi’nin ana teması çocuklar
Paylaş

4. Mezopotamya Tıp Kongresi, “Çocuklar geleceğimizdir” sloganı ile 7-8-9 Haziranda yapılacak. Kongre Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dursun,  kongrede, ana temayı oluşturan çocukların hem hastalıkları hem de haklarının tartışılacağını söyledi.

4. Mezopotamya Tıp Kongresi için hazırlıklar sürüyor. “Çocuklar geleceğimizdir” sloganıyla 7-8-9 Haziranda Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezinde yapılacak olan 4. Tıp Kongresi’ne, Türkiye, Federal Kürdistan Bölgesi, Amerika ile Avrupa ülkelerinden gelecek olan 500’ü aşkın Kürt doktor katılacak. Bu yıl düzenlenecek kongreye doktorların yanı sıra diş hekimleri, hemşireler ve tıp öğrencileri de katılım sağlayabilecek. Kongrenin hazırlıklarına ilişkin bilgi veren 4. Mezopotamya Tıp Kongresi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dursun, kongrenin Kürt dilinin tıp gibi bir alanda kullanılabilirliğini göstermek, Kürtçe dilini kullanan tıp hekimlerinin bir araya gelerek bilgilerini birbirleriyle paylaşmalarının sağlanacağını söyledi.

KÜRTÇE TIP SÖZLÜĞÜ ÖNERİSİ

Tıp terimleri sözlüğü oluşturma konusunda fikirlerinin olduğunu belirten Doç. Dr. Dursun, “Bu oturumun hazırlığında tıp sözlüğünün oluşturulmasıyla ilgili öneriler de var. Yalnız taktir edersiniz ki böyle bir sözlüğün oluşması uzun bir süreyi uzun bir emeği gerektiriyor. O nedenle de kongrede böyle bir sözlüğü sunamayacağız ama bundan sonraki kongrelere önemli bir zemin oluşturacak bir çalışmamız da var” dedi. Kürtçenin kullanılması bakımından tıbbın zor bir teknik alan olduğunu kaydeden Dursun, bunu başarabildikleri taktirde diğer alanlara örnek olabileceklerini söyledi. Yapılan kongreler ile Kürt dilinin tıp alanında da rahatlıkla kullanılabileceğinin ortaya konduğunu belirten Mehmet Dursun, sağlık alanında önemli olduğunu ifade ederek, Kürtçenin yaşamın her alanında kullanılmasının da yararlı olacağını söyledi. Kongrenin genel bir tıp kongresi bağlamında işlev gördüğünü ve her yıl bir tema çerçevesinde gerçekleştiğini dile getiren  Dursun, kongrenin bu yılki ana temasının “Çocuklar geleceğimizdir” sloganıyla çocukların olacağını belirtti. Bu kongrede ağırlıklı olarak çocuk hastalıkları ve bunun yanında tıbbın diğer alanlarıyla ilgili konular işleneceğini anlatan Dursun, bu konuların yanı sıra çocuk hak ihlallerine ilişkin de tartışmaların yapılacağını ifade etti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İHD Aydın Şubesi 15. olağan kongresini yaptı

SONRAKİ HABER

Roboski Katliamı’nda üç maymunu mu oynuyorlar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa