28 Nisan 2012 09:37

Ankara 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Ankara’da emekçiler 1 Mayıs günü Sıhhiye’de yapılacak miting için hazırlıklarını sürdürüyor. Emekçiler birçok işyeri ve ilçe merkezlerinde de kutlamalar yapacak. Türk-İş’in çağrısının aksine Sıhhiye’deki mitinge katılacak şubelerin sayısı da giderek artıyor. Türk Metal, Yol-

Ankara 1 Mayıs’a hazırlanıyor
Paylaş
Cem Gurbetoğlu

TÜRK-İŞ ŞUBELERİ SIHHİYE’DE

Hak-İş ve Memur-Sen’in Tandoğan Meydanı’na yaptığı çağrıya Kamu-Sen şubelerinin sembolik bir destek vermesi beklenirken, Türk-İş’e bağlı sendikaların ise büyük çoğunluğu Sıhhiye’deki mitingde yer alacak. Geçtiğimiz günlerde Sendikal Güç Birliği Platformu’nda yer alan 11 şube, Sıhhiye Meydanı’nda KESK, DİSK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısını yaptığı mitinge katılacaklarını açıklamışlardı. Diğer Türk-İş şubeleriyle süren görüşmelerin ardından Türk Metal Sendikası Ankara Şubeleri, Yol-İş Ankara Şubeleri ve Demiryol-İş Ankara Şubesi’nin de Sıhhiye’deki mitinge katılacağı kesinleşti.

ÖNCE SEMTLERDE KUTLAYACAKLAR

Emekçi semtlerinde de 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor. Emek Partisi (EMEP) ilçe örgütleri AKP hükümetinin zam ve savaş politikalarına karşı halkı 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırıyor. Birçok ilçede de yerel kutlamalar yapılacak. Mamak’ta emekçiler 1 Mayıs günü saat 11.30’da Tuzluçayır’da EMEP Mamak İlçe Binası önünde toplanıp ilk kutlamayı yapacak. Keçiören’de emekçiler, ilk halayı İncirli Lisesi önünde çekecekler. Eğitim Sen 3 Nolu Şube, Ovacık-Der, EMEP, BDP,TKP, ESP, Halkevleri ve Keçiören Dayanışma Evi’nin çağrısını yaptığı ilk kutlama saat 11.00’de gerçekleşecek.

Batıkent’te ise 1 Mayıs günü Batıkent Metrosu istasyonu’nda saat 11:00’de buluşacak olan emekçiler, taleplerini bir de burada dile getirecek. Eğitim Sen 2 Nolu Şube, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi, HDK bileşenleri ve ÖDP üyeleri buradaki kutlamanın ardından hep birlikte miting alanına hareket edecek.

SANAYİ BÖLGELERİNDE ÖZEL HAZIRLIK

EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü ise Ostim ve İvogsan sanayi bölgelerinde yoğun bir çalışma yaptı. Çalışmalarda on binlerce bildiri ve bülten duraklarda, işyerleri önünde, işçi duraklarında  dağıtıldı.

Altındağ’da da emekçiler sigortasız çalışmanın yaygın olduğu, iş kazalarının neredeyse olağanlaştığı Mobilyacılar Sitesi’nde (Siteler) toplanacak. Emek Partisi Altındağ İlçe Örgütü’nün çağrısıyla saat 12.00’de Kavaklar Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamasında, Siteler işçileri sorunlarını ve taleplerini dile getirecek. 

Metal başta olmak üzere, pek çok farklı sektörden binlerce işçinin oturduğu Sincan’da ise Lale Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapılacak. Eğitim Sen 4 Nolu Şube, Emekli-Sen, EMEP, ÖDP, BDP, EDP ve CHP ilçe örgütlerinin destek verdiği açıklama saat 10.30’da gerçekleşecek. (Ankara/EVRENSEL)


ORVAK ÜYELERİ 1 MAYIS’TA ALANDA

Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma, Kültür, Eğitim ve Sağlık Vakfı (ORVAK) önceki gün vakıf merkezinde düzenlediği etkinlikle üyelerini 1 Mayıs’a çağırdı.

ORVAK Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Metin Hakverdi, “Biz emeğiyle geçinenleriz ve bu yüzden sınıfımızı bilip onun mücadelesinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

1 Mayıs’ın tarihçesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Vakıf Başkanı Nevzat Dinçal, “Bugün emekçilere dayatılan koşullar 1977’den daha ağır. 1977’leri yaratan işçi ve emekçiler bugün de bunu yapabilir. Bu gücümüz vardır, bu gücü açığa çıkarmak için bıkmadan usanmadan daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.


EĞİTİMCİLER DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Emek Hareketi de, 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında önceki akşam dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte, sendikaların giderek işyerlerinden kopuk kadro “mücadelesi” yürüten bir çizgiye geldiği belirtilerek, sendikanın yeniden işyerleri üzerinden kitle mücadelesi yürüten bir çizgiye evrilmesi gerektiği vurgulandı. Yemeğe Halkların Demokratik Kongresi Divan Üyesi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber de katıldı. Tüzel yaptığı konuşmada, ülkenin emek mücadelesinin yükseltilmesi gereken bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. Burada eğitim emekçilerine büyük görev düştüğünü belirten Tüzel, eğitimcilerin mücadele birikimlerini toplumun diğer emekçi kesimleriyle paylaşmasının önemini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

En alttakiler: Mevsimlik tarım işçileri

SONRAKİ HABER

Direniş alanından 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...