27 Nisan 2012 13:22

Eskişehir’de ortak mücadele için ortak miting

İşçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs öncesi sendikalar arasında birliktelik sağlanamadığından büyük illerdeki kutlamalar ayrı yerlerde yapılacak. Eskişehir’de ise daha ilk toplantıda birliktelik kararı alındı.Birleşik Metal-İş Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, 1 Mayıs’ı işçil

Eskişehir’de ortak mücadele için ortak miting
Paylaş

Birleşik Metal-İş Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, 1 Mayıs’ı işçilerin ortak kutlamasının önemli olduğunu kaydetti.  Hiçbir kurumun işçileri bölmeye hakkı olmadığını söyleyen Kavak, “İşçi sınıfını hiçbir konfederasyonun, hiçbir kurumun bölme gibi bir hakkı olmamalıdır. Biz Birleşik Metal-İş olarak hem Türkiye genelinde hem de Eskişehir’de bunu arzuluyoruz” dedi.  Bilecik’te bu yıl ilk defa 1 Mayıs’ ın kutlanacağını söyleyen Kavak, “Birleşik Metal-İş temsilciliğini açıyoruz. Bunun da Bilecik halkında ve işçi sınıfında yeni bir heyecana neden olduğu açıkça ortada. Bilecik halkındaki bu heyecan bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK GÜÇ BİRLEŞİK MÜCADELE

SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, emekçilerin en büyük güçlerinden birinin birleşik mücadele olduğunu, 1 Mayıs’ ta ortak kutlama yapmanın emek güçlerini birleştirme adına önemli olduğunu vurguladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Sekreteri Bülent Erkul, genel merkezde yaşanan sıkıntıların geçmiş yıllarda Eskişehir’ de de yaşandığını, tavırlarının daima birlikte kutlamadan yana olduğunu söyledi.

EĞİTİMİN PİYASALAŞTIRILMASI TEŞHİR EDİLECEK

Türk-İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç, demokratik kitle örgütleriyle, sendikalarla ilk toplantı sonucu bu yıl da ortak 1 Mayıs kutlama yapılması kararı alındığını belirtti. Kılıç, “1 Mayıs solcu ya da sağcı meselesi değildir. Sadece işçilerin ve emekçilerin meselesidir. Emekçinin ve emekten yana olanların yani bir emek bayramıdır. Bu şekilde algılamak lazım” dedi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ise ülke genelindeki beklentinin ortak 1 Mayıs olduğunu kaydetti. İnsanca ve demokratik bir ortamda yaşama talebinin 1 Mayıs alanlarında olacağını belirten Şanlı, 1 Mayıs’ta savaşa karşı barış talebinin ön planda bulunacağını söyledi. Şanlı, 4+4+4’lük eğitim sistemiyle eğitimin piyasalaştırılmasına yönelik politikanın 1 Mayıs’ta da teşhirinin yapılacağını ifade etti.

SESİMİZİ YÜKSELTMEK İÇİN FIRSAT

Tek Gıda-İş Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Ören de işçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde işçilerin birliğinin önemli olduğunu ifade etti. Ören, Eskişehir’de tek 1 Mayıs kutlanacağını ve bunun ortak mücadele açısından önemli olduğunu aynı zamanda işçilerin aralarındaki dayanışma duygusunu arttıracağını belirtti. İşçilerin bölünmemesi gerektiğini söyleyen Ören, her yere örnek olması gerektiğini kaydetti.

Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner ise işçilerin birçok kazanılmış hakları olmasına rağmen bu hakların kullandırılmadığını kaydetti.

Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, bu yılki 1 Mayıs’ın diğer 1 Mayıs’lardan daha önemli olduğunu kaydetti. Atak, bu dönemde mevcut hükümetin birçok yasayı geçirdiğini ancak sendikaların ve meslek örgütlerinin bu süreçte gereken tepkileri veremediğini söyledi. Kıdem tazminatıyla ilgili saldırılar, özel istihdam bürolarıyla ilgili çalışmalar, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması ve bölgesel asgari ücretin uygulamaları geleceğin sıkıntılı olacağının işaretleri olduğunu kaydetti.

Atak, “Sesimizi biraz daha yükseltmek için 1 Mayıs önemli bir fırsat” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador hükümeti AKP’yi aratmıyor

SONRAKİ HABER

‘Performans sistemine izin vermeyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...