24 Nisan 2016 10:31

Diyarbakır'da 4 bin 960 eğitimciye grev soruşturması

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi'ne üye 4 bin 960 kişiye, 2015 yılının 14, 21 ve 29 Aralık tarihlerinde yapılan grevler nedeniyle soruşturma açıldı.

Paylaş

KESK tarafından, hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek amacıyla 2015 yılının 14, 21 ve 29 Aralık tarihlerinde yapılan greve katılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi'ne üye 4 bin 960 eğitim emekçisine soruşturma açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ifadeye çağrılan emekçilere, greve katılıp katılmadıkları, hangi grevlere katıldıkları soruldu.

'SENDİKAL EYLEMLER İLO GÜVENCESİNDE’

"Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında" başlığıyla yayınlanan genelgenin ardından, başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere KESK'lilere ciddi saldırılar olduğuna işaret eden Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Saliha Zorlu, Aralık ayında yapılan greve emekçilerin büyük katılım sağladığını ve bu yüzden üyelerinin büyük çoğunluğu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Sendikal eylemlerin Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Sözleşmesi ile güvence altına alındığını hatırlatan Zorlu, "Tüm üyelerimiz sendikalarının aldığı eylemsellik kararına uyma hakkına sahiptir. Bu nedenle soruşturulamazlar, ceza alamazlar. Böyle bir şey gerçekleştiği takdirde bunun mahkeme ve hukuk yolları açıktır, mutlaka geri dönecek" diye konuştu.

Soruşturmalar ile emekçilerin baskı altına alınmak istendiğine vurgu yapan Zorlu, "Şunu bilmiyorlar biz sadece Diyarbakır'da değil, 10 bin üyeyle örgütlü bir güç olarak tüm üyelerimiz adına şunu söylüyoruz, Eğitim Sen üyeleri KESK'te örgütlü olan arkadaşlarımızın tek biri bu korkutma, yıldırma politikalarına meyil vermez, geri adım atmaz. Haklarımızı çok iyi biliyoruz. Toplumun geneline yayılmak istenen bir korkunun emek mücadelesine yansımasıdır" ifadesinde bulundu.  

Zorlu,"10 binin tamamına da soruşturma açsalar buna benzer uygulamaları bizler afişe edeceğiz. Bu doğrultuda en yüksek yargı olan Danıştay'ın vermiş olduğu bizim lehimize onlarca kazanmış emsal örnekler var. Öyle görünüyor ki bunların sayısını artıracağız, artırma konusunda da kararlıyız. Bizi daha fazla mücadele eder hale getirdiklerinin farkında değiller sanırım" diye konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın mahpuslara çıplak arama dayatılıyor

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz’da 1 Mayıs’ın adresi Kongre Meydanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa