23 Nisan 2016 08:51

Erdoğan 23 Nisan'da çocuklara kan propagandası yaptı

Koltuğunu çocuklara bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Her zaman bayrağımıza sahip çıkın, biliyorsunuz rengini şehitlerimizin kanından alıyor' dedi.

Paylaş

23 Nisan kutlamalarında her yıl olduğu gibi bu yıl da "koltuk paylaşma" müsamereleri gerçekleştirildi. Çankaya'da Başkanlık ve Bakanlar Kurulu koltukları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da Cumhurbaşkanlığı koltuğu çocuklara "temsili" olarak bırakıldı ve çocuklar ağırlandı.

Çankaya'daki kabulde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, temsili başbakanlık yapan Reyhan Nur Ünlü isimli çocuğun basın mensuplarının sadece bir soru sormasına izin vermesi üzerine, "Başka soru vermiyorsunuz değil mi? Çok demokratik bir başbakanlık yapıyorsunuz. Gerçekten başarılı bir kabineniz var" demesi dikkat çekti. Ünlü, bir soru üzerine de kadın erkek eşitliğinin önemli olmadığını söyledi.

23 Nisan töreninde çocuklar güneş altında, protokol gölgede

Mülteci çocuklar bayramı çöplerin arasında karşıladı

'ÇOCUKLARI ÇANAKALE'YE GÖRÜTÜN' TALİMATI VERDİ

Beştepedeki kabulde ise Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Başak Tarhan isimli çocuk oturdu. Kabul sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara "kan" propagandası yaptı. Erdoğan herkesin elinin öpülmemesi nasihatinde bulunurken, bunda anne baba, öğretmenlerin ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, çocukların bayrağa sahip çıkmaları gerektiğini de belirterek, "Rengini şehitlerimizin kanından alıyor" dedi ve çocuklardan, "Bu vatan bize binlerce yıllık emanettir, vatanın her parçasına kanınız pahasına sahip çıkın" isteğinde bulundu. Erdoğan, "Benim gözümde sizler İstiklal Marşı'ndaki Asım'ın neslisiniz. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağınıza ama asla teslim olmayacağınıza inanıyorum" dedi ve çocukların "inançlarını yaşamaları" gerektiğini söyledi.

Erdoğan, çocukların Çanakkale Şehitliği'ni mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak şehitliği ziyaret etmeyen çocuklardan elini kaldırmasını istedi. Sayının yüksek olması üzerine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya şehitliğe gitmeyen okulların ve çocukların tespit edilerek, bu yıl bitmeden Çanakkale'ye götürülmesi talimatı verdi.

Daha sonra soruları alan Tarhan, bir gazetecinin "Bugüne kadar o koltukta hep erkek cumhurbaşkanları gördük, kadınlar için ne yapmak istersiniz" sorusuna, Erdoğan'ın daha önce "kadın erkek eşitliğine inanmıyorum" sözlerine karşılık, "Kadın ve erkeği eşit tutmalıyız. Kadınlar üstündür. Kadınların ayağının altında cennet vardır. Kadın ile erkeği eşit tutmalıyız" dedi. Tarhan "Başkanlık sistemine" ilişkin bir soruyu da, "Bu konularda Sayın Cumhurbaşkanımız gerekeni yapıyor bunları tartışmak bana düşmez" dedi. Tarhan daha sonra "Hayat bayram olsa" isimli parçayı flütle çaldı.

Erdoğan'ın "soru yok mu" ısrarı üzerine adının Necip Can olduğu belirtilen bir çocuğun eline mikrofon verildi. Konuşamayan ve gözyaşlarına boğulan çocuk soru soramayınca, Erdoğan, "Biz zaten soruyu almıştık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz, teröristlerle ilgili mücadelemiz yoğun bir operasyon dizisi ile devam ediyor. Biz bu terörü teröristleri milletimizin huzuru refahı için sonuna kadar mücadele ederek devam edeceğiz. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Bu mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bu operasyonlar devam ederken, biz oralarda şehitlerimize ve gazilerimize yönelik devletimizin aldığı yardımlar paketi var. Konut edinmeden tutun da yeniden konutların inşasına yönelik bakanlıklarımız yapmakta olduğu çalışmalar var. Ailelere vs. bağlanan maaşlar var. Şehitlerimiz bize emanettir. Onları açıkta bırakamıyoruz. Denklerin alacağı terfiler ne ise o terfileri şehidimiz gıyabında almaya devam edecektir. Albay yarbaylığa kadar çıkacaktır. Tüm özlük hakları ile yine polis içinde geçerlidir. Hiç birisinin kıdemi asla kaybolmayacak." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

23 Nisan töreninde çocuklar güneş altında, protokol gölgede

SONRAKİ HABER

Kazım Koyuncu’nun babası Cavit Koyuncu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...