21 Nisan 2016 17:31

Busan Film Festivali seçkisi Ankara’da

Park Ji-in, Lee Eunjeong, Neang Kavich, Vladimir Tomic, Igor Drljaca gibi yönetmenlerin film ve belgeselleri Ankaralı seyircilerle buluşacak.

Paylaş

27. Ankara Uluslararası Film Festivali takipçilerini, Uluslararası Busan Film Festivali ve DokuFest’ten iki özel seçki bekliyor.
Güney Kore’nin en büyük ikinci kenti Busan’da her yıl yapılan ve dünya festivalleri arasında da önemli bir yere sahip olan Uluslararası Busan Film Festivali’nin, 27. AUFF için hazırladığı özel seçki, son yıllarda Güney Kore’de üretilen ödüllü ve başarılı kısa filmlerden oluşuyor.

Bu bölümde gösterimi yapılacak filmler; Yönetmen Park Ji-in’in Değişim Öğrencisi (The Transfer Student), 2015 Busan’da Sonje Ödülü’nü kazanan Lee Eunjeong’un Utanç Günlüğü (Shame Diary, Lee Yong Chao’nun yönettiği Hpakant,  (Hpakant Jade Life), 2015 Busan’da Sonje En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan Nia’nın Kapısı, (Nia’s Door), Neang Kavich’in 2015 Singapur UFF’de Gençlik Jürisi Ödülü’nü kazanan Üç Tekerlek (Three Wheels) adlı filmi,  2015 Asya Üniversitesi FF’de En İyi Kısa Film Gümüş Ödülü’nü kazanan yönetmen WANG Tong’un Ölmek Zamanı (Time to Die) ve 2015 Busan’da Geniş Açı En İyi Kore Kısa Filmi Ödülü’nü kazanan Geride Kalan Bir Yer.

Uluslararası Busan Film Festivali seçkisi gösterimleri Goethe Institut Ankara’da ve ücretsiz olacak.

VETON NURKOLLARI’NIN SUNUMU İLE DOKUFEST

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin dünya festivallerinden özel olarak hazırladığı ikinci seçki ise Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen ve önemli belgesel festivallerinden olan DokuFest. Altı kısa kurmaca filmin de bulunduğu seçki kapsamında DokuFest koordinatörü Veton Nurkolları’nın sunumu ile seçkin belgeseller izleyici ile buluşturulacak.

Bu bölümde gösterimi gerçekleştirilecek belgeseller; savaşın yarattığı tahribatı, ’90’lı yıllarda Saraybosna’da geçen çocukluk yılları özelinde ele alan Igor Drljaca’nın imzasını taşıyan Pim: Simon Bolivar’ı Nasıl Yaktım (The Fuse: Or How I Burned Simon Bolivar), Vladimir Tomic’in 2015 Berlin’de Tagesspiegel Okuyucuları Ödülü ve aynı yıl DokuFest’te En İyi Balkan Belgeseli Ödülü’nü kazanan filmi Yüzen Otel (Flotel Europa), dünya festivallerinden altı ödülle dönmesinin yanı sıra 2015 Cannes’da Belirli Bir Bakış Ödülü’ne aday gösterilen Roberto Minervini’nin Ötedekiler (The Other Side) adlı filmi, 13 yaşından beri filmlerin, reklamların ve eski haber yayınlarının Super 8 mm kartuşlarını biriktiren tutkulu bir sinemaseverin seçimlerini gözden geçirmesini işleyen Steven Swirko’nun yönettiği Michael S.’nin Koleksiyonu (Michael.S, Re-collected), İran tarihinin sinemayla birebir ilişkili dikkat çekici bir kesitine odaklanan Mohammadreza Farzad imzalı Suçlamalar ve Alevler (Blames and Flames) ve Arnavutluk’ta kapatılma tehlikesiyle yüzleşen öncü bir film okulunun, basın toplantısından işgal hareketine dönüşen bir hatta savunulduğu gerilim dolu dört günü beyazperdeye taşıyan Yönetmen Gentian Koci’nin Burası Araba Yıkamacısı Değil (Not a Carwash).

DokuFest seçkisinin gösterimlerini festival boyunca Kızılay Büyülü Fener Sinemasında izleyebilirsiniz. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin bahar alerjisi: Çim poleni

SONRAKİ HABER

Üç nokta çözülmeden Anayasa değişmez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...