24 Nisan 2012 11:36

‘Devlet ne zaman vatandaşına düzgün muamele yapacak’

İstanbul Küçükçekmece’de, çocuğunun katıldığı 23 Nisan törenlerini izledikten sonra evine dönen Ayşe İnci, 6 ay evden uzaklaştırma kararı bulunan kocası Mehmet İnci tarafından öldürüldü. Ayşe İnci’nin babası Mehmet Nuri Dur, kızının kocası tarafından daha önce de ölümle tehdit edildiği

‘Devlet ne zaman vatandaşına düzgün muamele yapacak’
Paylaş
Ali Cansev

İstanbul Küçükçekmece’de, çocuğunun katıldığı 23 Nisan törenlerini izledikten sonra evine dönen Ayşe İnci, 6 ay evden uzaklaştırma kararı bulunan kocası Mehmet İnci tarafından öldürüldü. Ayşe İnci’nin babası Mehmet Nuri Dur, kızının kocası tarafından daha önce de ölümle tehdit edildiğini, bu sebeple şahsın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Gözü yaşlı baba, “Devlet iş işten geçtikten sonra kadınlara sahip çıkıyor. Adamlar karılarını bıçaklayıp gidiyor” diye tepki gösterdi.

Katil zanlısının bir hafta önce serbest bırakılmasına anlam veremediğini ifade eden Baba Mehmet Emin Dur, olayı şöyle anlattı: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda torunum okulda şiir söyleyecekmiş. Katil, kızımı yakaladığı gibi bıçaklamış. Ablasının da elini kesmiş. Doğru hastaneye gittim. Gittiğimde kızım ölmüştü. Biz bu adamla nasıl baş edeceğiz? Hiç mi sokağa çıkmayacağız? Bizi polisler başından savdı. Başımıza da bu geldi.”

‘O GÜN FARKLI BUGÜN FARKLI KONUŞUYORLAR’

Katil zanlısı Mehmet İnci’nin olaydan bir hafta önce kızını ölümle tehdit ettiği için gözaltına alındığı esnada polislerin kendileriyle ilgilenmediğini belirten Dur, “Polis bana bugün ‘Keşke koruma isteseydin. Kızın nereye gidecekse, polise söyle onlar istediği yere götürürlerdi’ dedi. Ama daha önce konuştuğum polisler bana ‘Biz herkese koruma veremeyiz’ dediler. O gün farklı, bugün farklı söylüyorlar. O gün memur bana niye söylemedi?​” diye sordu.

Devletin iş işten geçtikten sonra kadınlara sahip çıktığını savunan Mehmet Dur, “Adamlar karılarını bıçaklayıp gidiyorlar. Kızımı önce arkasından bıçaklamış. 20 bıçak darbesi var kızımın vücudunda. Devlet ne zaman vatandaşına düzgün muamele yapacak?​” şeklinde konuştu.

‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’

Ayşe İnci’nin eniştesi Murat Çelik, birçok insana koruma verildiği halde baldızına bunun uygulanmadığını belirtti. Çelik, “Olaydan bir hafta önce baldızıma saldıran kocası gözaltına alınmış. Ancak savcılık talimatıyla serbest bırakılmış. Olayda ihmali olan polis ve savcılık personelinden şikayetçi olacağız” diye konuştu. Mahkeme kararında zanlının “Tedbirlere uymaması halinde tutuklanacağı ve hürriyeti bağlayıcı ceza ile cezalandırılacağının” yer aldığını ifade eden Çelik, “6 ay uzaklaştırma kararı verildikten sonra, şahıs karısını ölümle tehdit etti ve gözaltına alındı. Ancak şahıs tutuklanmayıp serbest bırakıldı. Eğer ihmal varsa davacı olacağız” dedi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Kemer sıktırmak insanlık suçudur’

SONRAKİ HABER

İş cinayetlerini mağdurları tartışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...