15 Nisan 2012 17:05

Bakan Şahin oynattı

Kendisiyle ilgili eleştiri ve gensoru görüşmelerinin gündemde olmasına rağmen ‘performansından’ hiç bir şey kaybetmeyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum ziyaretinde yine bir gafa imza attı.ERZURUM’U ZİYARET ETTİBakan Şahin, Erzurum Aşkale’de, arızayı onarmak için deniz bisikletini kullanmak zorunda

Bakan Şahin oynattı
Paylaş

Kendisiyle ilgili eleştiri ve gensoru görüşmelerinin gündemde olmasına rağmen ‘performansından’ hiç bir şey kaybetmeyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum ziyaretinde yine bir gafa imza attı.

ERZURUM’U ZİYARET ETTİ

Bakan Şahin, Erzurum Aşkale’de, arızayı onarmak için deniz bisikletini kullanmak zorunda kalan ve deniz bisikletinin devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 5 TEDAŞ işçisine mezar olan buzlu gölette incelemelerde bulundu.

Şahin, Aşkale ziyaretinden sonra Pasinler’e geçti. Pasinler Kaymakamlığı önünde kendisini gören 60 yaşındaki Mustafa Boğaçayır adlı vatandaş, “Sayın bakanım, senin geldiğine çok sevindim” dedi. Bakan Şahin’in cevabı ise “Yok ya. Nerden bileyim sevindiğini? Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim. Çal bakayım davulcu” şeklinde oldu. Bunun üzerine Boğaçayır, Bakan Şahin’in alkışlı temposu ve davul eşliğinde oynamaya başladı.

TEPKİ ÇEKEN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Bakan Şahin, daha önce de kamuoyunda tepki çeken açıklamalarda bulunmuştu. Şahin, Ankara katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Newroz kutlamalarına katılanları hedef göstermişti. Şahin, “Birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir” demişti.

Bakan Şahin, şubat ayında İstanbul Taksim’de yapılan Hocalı mitinginde, kürsüden yaptığı konuşmada ırkçı sözler sarfetmiş, kamuoyunun tepkisine rağmen geri adım atmamıştı.
(HABER MERKEZİ)


MECLİS HAFTAYI BAKAN ŞAHİN’LE AÇIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi, haftaya Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesiyle başlayacak.

BDP, Bakan Şahin hakkında verdiği gensorunun gerekçesi ise Newroz kutlamalarına ve KESK’in 4+4+4 eğitim yasasına karşı yapmak istediği açıklamalara karşı emniyetin gösterdiği tahammülsüzlük olarak belirtildi.

17 Nisan Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek gensoruda, Genel Kurul, önergenin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar faaliyet gösterecek.

GEREKÇEDE NELER VAR?

Bakan Şahin hakkında görüşülecek gensorunun gerekçeleri arasında şu hususlar sıralandı:
* Newroz kutlamalarında, talimatları sonucu güvenlik güçlerinin birçok ilde aşırı şiddet kullanması,
* Emniyet güçlerinin şiddeti sonucu yine Newroz kutlamaları sırasında BDP’li Yönetici Hacı Zengin ve bir polis memurunun yaşamını yitirmesi,
* Yüzlerce kişinin müdahaleler sırasında yaralanması ve bini aşkın kişinin gözaltına alınması, * KESK’in ‘4+4+4’ olarak kamuoyunda bilinen yeni eğitim yasasını protesto gösterilerinin genelgeyle yasaklaması ve polisin eylemlere karşı şiddet uygulaması

BAŞKA HANGİ MADDELER GÖRÜŞÜLECEK?

Geçen haftaki görüşmelerde ilk 4 maddesi kabul edilen ve kamuoyunda ‘2B yasası’ olarak adlandırılan kanun teklifinin görüşmelerine devam edilmesi beklenirken, ayrıca yine kamuoyunda ‘Haberal yasası’ olarak nitelendirilen kanun teklifinin de bu hafta görüşülmesi bekleniyor.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Genel Kuruldaki yoğunluğun yanında komisyonlarda da bu hafta gündem hareketli. 18 Nisan Çarşamba günü toplanacak olan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu’nun gündeminde iş sağlığı ve güvenliği kanunu tasarısı ile CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık’ın, meslek hastalıkları ve işçi sağlığı kanun teklifi yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

‘AKP’nin mimarı olmayacağız’

SONRAKİ HABER

Tüzel Antakya'da halkla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...