14 Ocak 2016 11:30

Osmaniye'deki 'hırsız var' davasında beraat kararı çıktı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından yerel seçimlerinde AKP’nin 2014 yılındaki Osmaniye mitinginde “Hırsız Var” pankartı açtığı için polisler ve dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından darbedilen İbrahim Alıcı açtığı pankart nedeniyle hakkında açılan davada beraat etti.

“HIRSIZ VAR” DEMEK HAKTIR

Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlaması ile yargılanan Alıcı hakkında, Osmaniye 6’ıncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucu, suç unsurunun oluşmadığı gerekçesi ile beraat kararı verildi. Kararı olumlu bulduklarını ifade eden Alıcı’nın avukatı Tugay Bek, “Özel olarak kişi ifade edilmiş değil yorum yoktu. 17-25 Aralık dosyası nedeni ile hakim, savcılar görevden alındı. Polislerin görev yeri değiştirildi. Bu tür davalar 17-25 Aralık konuşulmasın, üzerine laf söylenmesin diye açılıyor” şeklinde konuştu. Benzer kararların daha önce de verildiğini ifade eden Bek, Yargıtay’ın “Hırsız var” denmesi ile ilgili düşünce ve ifade özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve vatandaşın hakkı olduğu yönünde kararı olduğunu hatırlattı.

ALICI: ŞAŞKIN VE SEVİNÇLİYİM

Hakkında beraat kararı verilen İbrahim Alıcı, yaşadığı onca olaydan sonra hakkında beraat kararı verilmesini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Yargının üzerindeki bunca baskıya rağmen böyle bir karar verilmesine aynı zamanda sevindiğini ifade eden Alıcı, “Suçsuz olduğumu biliyordum. Ama yaşadıklarımdan sonra ve ülkede olanlara bakınca ceza alırım diye düşünüyordum. Karara sevindim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimler öncesi 3 Mart 2014’te AKP’nin Osmaniye’de gerçekleştirdiği mitingde “Hırsız var” pankartı açan İbrahim Alıcı, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı platformun arkasında bulunan araçta Başbakanlık korumaları tarafından işkenceye uğramış, ardından da hakkında “kamu görevlisine görevi başında hakaret" iddiasıyla dava açılmıştı. Alıcı’nın polisler hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunduğu suç duyurusuna geçen yıl takipsizlik kararı verilmişti. Verilen takipsizlik kararına yazılan itiraz dilekçesinden dolayı Alıcı’nın avukatları Tugay Bek ve Sevil Aracı hakkında dava açıldı. Bu arada avukatlar verilen takipsizlik davasını AYM’ye taşıdı. Tüm bunlar yaşanırken hakkında dava açılan Alıcı, işinden oldu, bu konuda sabıkası bulunmamasına rağmen Adana Emniyeti tarafından hırsızları hayata kazandırmak için hazırlanan programla ilgili mektup kendisine gönderilerek taciz edildi, yapmadığı basın açıklaması nedeni ile hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten başka bir dava açıldı.

ÖNCEKİ HABER

Sendikaya üye olan Çetinkaya Nakış işçileri işten atıldı

SONRAKİ HABER

Kötü Kedi Şerafettin’in beyazperde serüveninde 'sona' gelindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...