08 Ocak 2016 00:57

SES Eş Genel Başkanı Erden: Katliamları meşrulaştırıyorlar

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Cizre’de sokak ortasında vurulan bir kadına yardım etmek isteyen keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren SES Cizre İş Yeri Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulaziz (Aziz) Yural ve  Dicle Üniversitesinde çalışan sağlık emekçileri aleyhine  iktidara yakın medya organlarında çıkan haberlere tepkiler sürüyor. SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Basında sağlıkçıları hedef gösteren haberler bu savaşı ve katliamları meşrulaştırma çabasıdır” dedi. Söz konusu medya organlarında Aziz Yural’ın özel harekatçılarla girdiği çatışmada öldüğü ve Dicle Üniversitesindeki sağlık emekçilerinin hastaneye yaralı halde gelen kolluk güçlerini tedavi etmedikleri ileri sürülmüştü.

‘HABERCİLİKLE ALAKASI YOK’

Sağlık emekçileri aleyhine yapılan bu haberleri gazetemize değerlendiren Erden, bölgedeki savaşın gittikçe derinleştiğini, Yural ile birlikte  bugüne kadar 3 sağlık emekçisinin asker ve polis operasyonlarında  katledildiğini hatırlattı. Erden, “Basında sağlıkçıları hedef gösteren haberler bu savaşı ve katliamları meşrulaştırma çabasıdır. Bizim cephemizden bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bunların ne habercilikle ne insani değerlerle ne mesleki etikle alakası yoktur. Üç arkadaşımızın da keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü otopsi raporlarında net bir biçimde söylenmektedir. Aziz Yural’ın hedef gözetilerek vurulduğu otopsi raporlarında çok açık bir biçimde ortaya koyulmaktadır. En ahlaksız biçimde saldırılar, linç kampanyaları devam ediyor. Çatışmada öldüğüne dair haberler, özel harekat, TİM adı altında bazı sosyal medya sitelerinde ‘Cehenneme postaladık’ gibi cümleler bu işi meşrulaştırma çabalarıdır” diye konuştu.

‘SALDIRILAR TEK MERKEZDEN’

Saldırıların tek bir yerden kumandaya basılmış gibi çok hızlı bir biçimde büyüyerek devam ettiğini söyleyen Erden, Dicle Üniversitesi ile ilgili çıkan haberlerin de bunu gösterdiğini dile getirdi. “Oraya giden güvenlik güçlerinin tedavilerinin yapılmadığı iddia ediliyor; birçok arkadaşımız sosyal medya paylaşımları üzerinden hedef gösterilerek linç kampanyaları yürütüyor” diyen Erden, sağlık emekçilerinin zaten zor koşullarda yaşamları pahasına hizmet sunarken bu tarz linç kampanyalarıyla can güvenliklerinin direkt tehlikeye sokulduğuna dikkat çekti.

Aziz Yural şahsında ortaya çıkan iddiaların herkesi çok incittiğini belirten Erden, Yural’ın işini gerçekten severek yapan, buna inanan, yaşamı korumak için yemin etmiş bir sağlık emekçisi olduğunu söyledi. yapılan haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Erden,  hukuksal alandaki bütün yolları deneyeceklerini söyledi. Erden, “Bugün maalesef gerçek bir hukuktan da bahsedemiyoruz. Mevcut siyasal iktidarın güdümünde, onun yapılanması üzerinden şekillenen bir hukuktan bahsediyoruz. Gerçek adaletten bahsetmemiz mümkün değil. Elbette hem ulusal hem de uluslararası bütün yolları kullanacağız. Sağlık hakkı gaspıyla ilgili, bütün bu yaşananlara ilişkin sürecin açığa çıkması için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

İran Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

SONRAKİ HABER

Emekçiye saldırı paketi yola çıktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...