06 Ocak 2016 15:02

Neyseki hayatımda müzik var

Abim gitar çalmaya heveslenip bir gitar almış hevesi geçince de bana kalmıştı gitar. İyi ki de öğrenmişim diyorum şimdi. İlerde ne olacağım daha belli değil bari müzik olsun hayatımda. Şu aralar yaklaşık Henüz Vaktimiz Varken isimli grubumuzla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Paylaş

Sergen KAYA
Körfez Anadolu Lisesi
Kocaeli

20.Yüzyılda ortaya çıkmış genellikle genellikle elektro gitar, bas gitar, bateri gibi enstrümanlarla bide yanında klavye olunca tadından yenmeyecek bir müzik tarzıdır rock müzik, genellikle tek başına da yapılmaz. Sanatçı ismi olarak ortaya tek bir ad çıkabilir ama genellikle bu müzik türü, bir grupla yapılır.  Ben de gitar çalabilen ve bu müzik türüne tutkun bir arkadaşınız olarak sevdiğim grupları, zevkle dinlediğim sanatçıları anlatmak istedim size. The Beatles bu isimlerin başında geliyor benim için. Hem tarzları, dünyaya bakış açıları onları hızla en popülerler arasına yükseltmiştir ve adları hala daha yaşıyor. Müziğiyle yaşamaya devam edenlerden biri de  Jimi Hendrix... Benim idolum aynı zamanda gitardaç. Gitar çalmayı kendi başına öğrenmiş olması sahnede akıp giden performanslarını izlerken ayrı bir tat veriyor bana nedense. Ne yazık ki konserlerini izleyemedik canlı olarak ama Youtube’den gördüğümüz kadarıyla o bir efsane.
NOTALARIN İÇİNE DALMAK
Rock müziği herkes sevmez, sevemez bana kalırsa. Kendini o müzikte hissetmelisin! B uzun zamandır gitar çaldığım ve rock müziği dinlediğim için olabilir. Gitarın sesini duymak bile bir sanattır bence. Örneğin Eric Clapton dinlerken kendinizi adeta notaların içinde bulabilrsiniz. Biraz abarttım galiba ama öyle yani.
Daha pek çok efsane grup var dinlediğim, sevdiğim, hayran olduğum; Led Zeppelin, Queen, Nirvana, Pink Floyd… Rock müziğinin en verimli dönemleri 60’lar ve 70’ler bence. O dönem öyle kişileri yetiştirdiki hiç eskimeyecek bir tarz oluşturdular ve ölümsüz eserler yarattılar.
‘HAKKETTİKLERİ DEĞERİ GÖRMÜYORLAR’
Biraz da günümüze gelelim mesela Türkiye’den Blutsuzluk Özlemi.1984’te kurulmuş Türkiye’nin ilk Türkçe sözlü rock grubu. Şarkılarında genellikle toplumsla konuları işlerler. Bu tutumları geçmişten günümüze kadar hala aynı çizgide ve kaliteyle devam ediyor.
Yavuz Çetin’i de unutmayalım. Bana göre yani çoğunluğa göre Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi rock, blues gitaristidir. Öyle bir içtenlikle ve duyguyla yazılmış şarkılar ve notalar ki bazen insanı derin düşündürür. Bir tane eski, telleri paslanmış bir gitarı Yavuz Çetin çalıyor olsa gitarın eski olduğuna, tellerin paslı olduğuna inanamazsınız. Fakat o da erken ayrılanlardan aramızdan. Ama günümüzdeki grupların hala keşfedilmeklerini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse Adamlar, Son Feci Bisiklet, Yüz Yüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada gibi. Elbette belli bir  dinleyici kitleleri var ama daha iyilerini hak ediyorlar zannımca. Bir kere özgün yani kendilerine has ve güzel bir müzik yapıyorlar. Hele Büyük Ev Ablukada’nın şarkıları fenadır. Dinledikçe dinleyesin gelir. Adamlar ise rockın yanına hafiften bir rap havası da katmışlar ve güzel bir şey ortaya çıkmış.
HENÜZ VAKTİMİZ VARKEN
Biraz da kendimden bahsedeyim size. 4 yıldır gitar çalıyorum.Tesadüf biraz benim çalmaya başlayışım. Abim gitar çalmaya heveslenip bir gitar almış hevesi geçince de bana kalmıştı gitar. İyi ki de öğrenmişim diyorum şimdi. İlerde ne olacağım daha belli değil bari müzik olsun hayatımda. Şu aralar yaklaşık Henüz Vaktimiz Varken isimli grubumuzla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye’de adam akıllı müzik yapmak çok zor. Hele bir de bizim gibi gruplar için… Oradan oraya atladım yazarken. Heyecanıma verin. Müzik deyince, sevdiğim sanatçılar söz konusu olunca sözle çok kolay ifade edemiyorum kendimi.
Hoşçakalın, müzikle kalın...

ÖNCEKİ HABER

Uludağ'da birşeyler oluyor

SONRAKİ HABER

365 günlük maceramız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...