06 Nisan 2012 11:04

‘Savunmaya özgürlük’ yürüyüşü

KCK adı altında gerçekleştirilen operasyonlarda 43 avukatın tutuklu bulunmasından dolayı 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlamayan avukatlar, İstanbul Barosu önünde yaptıkları eylemle tutuklu bulunan meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.ÇHD ve birçok siyasi parti ile insan hakları savunucusunun çağrısıyla 5 Nisan A

‘Savunmaya özgürlük’ yürüyüşü
Paylaş

ÇHD ve birçok siyasi parti ile insan hakları savunucusunun çağrısıyla 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Taksim Tramvay Durağından İstanbul Barosu’na kadar “Savunmaya özgürlük” yürüyüşü gerçekleştirildi. “Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılsın” dövizleri ile tutuklu avukatların isimlerinin yazılı olduğu flamanın taşındığı eylemde sık sık “Savunma haktır, kısıtlanamaz”, “Yargı iktidar işbirliğine son” ve “Çeteler mecliste avukatlar hapiste” sloganları atıldı. Yürüyüş başlangıcında polislerin izin vermemesi nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Avukatların Emniyet Müdürlüğü’yle yaptığı görüşmelerin ardından izin verilen yürüyüş İstanbul Barosu’nda son buldu. Baro önünde ÇHD adına açıklama yapan avukat Gülbin Aydın, siyasal iktidarın “terörle mücadele” adı altında toplumsal, siyasal ve sendikal muhalefete dizginsiz bir terör uyguladığını söyledi.

‘İRADELERİMİZ TESLİM ALINMAK İSTENİYOR’

Sağlık, barınma, parasız eğitim gibi en temel hakları talep edenlerin, siyasal iktidar tarafından “terörist” ilan edildiğini ifade eden Aydın, “Siyasal iktidar hali hazırda geniş ölçekli tutuklamalarla korku salarak iradelerimizi teslim almak istiyor. Bu terörden yalnızca siyasal iktidara muhalif olanlar değil, onların savunmanların da payına düşeni alıyor” dedi. Avukat Fuat Erdoğan ve Faik Candan’ı katleden zihniyetin bu gün tutukladığını sözlerine ekleyen Aydın, 36 meslektaşlarının hukuk dışı operasyonlarla tutuklandığını hatırlattı.

'MESLEKTAŞLARIMIZIN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDİYORUZ’

Aydın, her fırsatta yargının siyasallaşmasına izin vermemekten, yargının bağımsızlığından söz eden siyasal iktidarın avukatların mesleki faaliyetlerini ne şekilde yerine getireceğine karar vermeye çalıştığını belirtti. Aydın, “Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yaptığı için 36 meslektaşımızın tutuklanması göstermektedir. Kürt halkının, sosyalistlerin, devrimcilerin, aydınların avukatlığını yapmanın yasak olduğunu halk için adalet olmadığını halkın hak arama özgürlüğünün her fırsatta ihlal edilmek istendiğini göstermiştir” şeklinde konuştu. Bütün baskılara rağmen tutuklanan meslektaşlarının dosyalarını sahiplenip bıraktıkları noktadan devam edeceklerini duyuran Aydın, tutuklu bulunan avukatların serbest bırakılmasın talep etti.

Konuşmaların ardından eylem atılan sloganların ardından son buldu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cezaevlerinde taciz var ama kovuşturma yok!

SONRAKİ HABER

‘Öğrencime dokunma!’ kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...