06 Nisan 2012 15:52

Deprem korkusu değil, horlama uyutmaz!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, güçlendirme çalışması yapılan yurt binalarına öğrencilerin girmek istememesine sıradışı bir formülle çare buldu. Tedirginlik yaşayan öğrencileri cesaretlendirmek için bir gece yurtta kalmaya karar veren Battal; öğrencilerin yaşam garantilerinin ke

Deprem korkusu değil, horlama uyutmaz!
Paylaş
Umut Özlem - Erdil Sağlık

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, güçlendirme çalışması yapılan yurt binalarına öğrencilerin girmek istememesine sıradışı bir formülle çare buldu. Tedirginlik yaşayan öğrencileri cesaretlendirmek için bir gece yurtta kalmaya karar veren Battal; öğrencilerin yaşam garantilerinin kendisinde olduğu mesajını verdi. Rektörlüğe yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre Battal’ın, aynı odada kaldığı öğrenciyle alt ranza-üst ranza tartışmasına girdiği öğrenildi. Alt ranzanın daha güvenli olabileceğini düşünen Battal’ın öğrencilere ; “O kadar da değil. Geldim burada sizinle kalıyorum ama kendimi size siper edecek değilim. Alt ranza benimdir“ dediği, gelen haberler arasında.

İZDİHAM YAŞANDI

Öğrencilerin bir çoğunda tedirginliğin geçmemesi nedeniyle rektörle aynı odada kalmak istemeleri izdihama neden oldu. Öğrencilerin rektörle aynı odada kalabilmek için birbirini ezdiği izdihamda bazı öğrenciler ölüm tehlikesi geçirdi. Öğrencileri yatıştırmak için açıklama yapan Battal: “Sizleri anlıyorum. Ben olsam ben de benle aynı odada kalmak isterdim. Ancak bunun mümkün olmadığı malumunuz. Bu yüzden güvendiğim, bildiğim öğrencilerle kalmayı tercih etmek durumundayım. Bir dahaki sefere inşallah kura çekimiyle belirleyeceğiz.“ dedi. Açıklamanın ardından bazı öğrencilerin gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Konuyla ilgili muhabirlerimize açıklama yapan M.A.L adlı öğrenci: “Rektör beyle aynı odada kalmanın ne demek olduğunu bilme adına, okulu bitirince anlatacağımız, övüneceğimiz bir durumun gerçekleşmemesi deprem etkisi yarattı. Açıkçası o arkadaşların yerinde olmak isterdim“ dedi.

UYKU TUTMADI

Rektörün yurtta geçirdiği gecenin ayrıntılarına yine muhabirlerimiz ulaştı. Sabaha kadar uyuyamadığı gözlenen rektörün oda arkadaşı S.A.F muhabirimize yaptığı açıklamada: “Rektörün, Çernobil faciasından sonra, bu çayda bir şey yok diyen ve basın karşısında çay içen Cahit Aral’ı örnek aldığını belirtti.“Şöyle devam eden S.A.F: “Rektörün sabaha kadar inşaallah bu gece deprem olmaz diye dua ettiği ve bu yüzden uyuyamadığını söyledi.“ Battal yakın çevresine yaptığı açıklamada ise : “Ne alakası var kardeşim. Deprem korkusundan değil öğrencilerin horlamasından dolayı uyuyamadım. Deprem korkusuyla uyuyamadığım haberleri safsatadır. Deprem korkusu değil, horlama uyutmaz“ dediği öğrenildi. Bu arada geceliklerini yanına almayı unutan Battal’ın günlük elbisesiyle uyuduğunu fark eden yatak sahibi öğrenci hocasına tepki gösterdi. Çok titiz olduğunu belirten M.E.E: “Hocamızın yatağıma takım elbiseyle yattığını görünce ne yapacağımı şaşırdım. Üstelik çoraplarını da çıkarmadığını fark ettim. Kendisine durumu sorduğumda geceliklerini evde unuttuğunu söyledi. Yetkililerden yardım bekliyorum. Mağdur durumdayım. Çarşaf ve battaniyemin yenilenmesi konusunda yetkililerden anlayış bekliyorum“ dediği kulağımıza gelen bir başka bilgi.

SULAR KESİLDİ, EYLEM YAPTI

Rektör yurt banyosunda duş alırken suların kesilmesi üzerine kısa bir panik yaşadı. Fakat imdadına su şişeleri ile koşan öğrenciler yetişti. Bu nasıl yönetim diyerek öğrencileri örgütleyip bahçeye indi. Kısa sürede sayıları yüze ulaşan öfkeli kitle “Su hakkımız, söke söke alırız“ diye slogan atıp yönetimi istifaya davet ettiler. Hızını alamayan rektör ve öğrencileri, aktif olmamasına rağmen kantini basıp „ zamcı Ramazan“ diye slogan atıp kantinci Ramazan adlı şahsı kantin fiyatları nedeniyle protesto ettiler. Kantinde masanın üzerine çıkan rektör, yaptığı konuşmada çamaşırhane fiyatlarını, kantin pahalılığını ve su sorunu çözülünceye dek burada eyleme devam edeceklerini ifade etti. Olay yerine emniyet yetkililerinin gelmesi üzerine rektörün masanın üzerinden inip altında saklandığı gözlendi.

VİLLASI HASARLI

Üç katlı göl manzaralı ultra lüks villasında neden tek başına kaldığı sorulan rektör şu açıklamayı yaptı: “Villa deyip abartmayalım alt tarafı 24 odası, 3 salonu, 8 banyosu, 5 mutfağı ve eşsiz göl manzarısı var deyip şöyle devam etti; villamda 23 oda, 2 salon, 7 banyo ve 4 mutfak ağır hasarlı. Bu yüzden tek başıma kalıyorum“ demesi büyük şaşkınlık yaratırken, inşaat mühendislerinin kendi aralarında dirsek dürterek fısıldaştığı gözlendi.

HAR(A)ÇLAR İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Rektör Peyami Battal 20 günlük eğitim karşılığında harç paralarının istenmesine karşı yardım kampanyası başlattı. Maaşı 15 bin 1 lira olan rektör 1 lirasını öğrenciler için bağışlayacağı açıklaması binlerce öğrenciyi sevinç göz yaşlarına boğdu. 1 lira 1 kuruş bağışlayacağını açıklayan öğrenci konseyi başkanı ile rektör arasında büyük bir tartışmanın başladığı gelen bilgiler arasında. Bugüne kadar birbirilerine sonsuz destek olan konsey başkanı ve rektörün 1 kuruş nedeniyle aralarının açıldığı konuşuluyor.

ÖDÜL VERİLECEK

Bu arada yaptığı çalışmalar nedeniyle öğrencilerin ödül vermeyi düşündüğü Battal’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Herkesin yapmayacağı şeyleri yaptığım doğru, fakat ödüle gerek yok. Yiğit ölür şanı kalır“ açıklamasında bulundu. Altın yumurta ödülü verilmesi düşünülen Battal’ın bu yüzden ödülü reddettiği yine iddialar arasında. Yumurtanın suç kapsamında değerlendirilebileceğini düşünen öğrencilerin de bu fikri şimdilik rafa kaldırdıkları öğrenildi.

İLK ÖDÜL İLAHİYAT FAKÜLTESİNDEN

Çeşitli üniversitelere dağıtılan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden seçilen bir temsilci yaptığı açıklamada: “Yapılan çalışmalardan haberimiz olmamasına rağmen müstesna hocamıza ödül vermeyi düşündük lakin dua ile mukayese edilecek bir ödül olamayacağı konusunda fikir birliğine vardık. İnşallah bizim sayemizde kötülükler def edilecektir“ dedi. Bu arada Battal’ın çalışmalarından memnun kalan devlet büyüklerinin bundan sonra Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde olabilecek bir depremde o ilin üniversitesine Peyami Battal’ı atayacak. İlk yardım niteliğinde olacak bu atamanın alternatifler arasında ilk sırada yer aldığı gelen bilgiler arasında.

ÖNCEKİ HABER

Barışın iyiliği, bütüb kötülükleri yenecek...

SONRAKİ HABER

Yılmaz Güney Ödülleri sahiplerini bulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa