05 Nisan 2012 12:52

Karasu'da 5 cesede ulaşıldı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde, elektrik direğini tamir etmek için botla açıldıkları Karasu 2 baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisinin de cansız bedenine ulaşıldı. Cesetler, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.Arama kurtarma çalışmalarının zayıflığı tepki çekerken dün durumu prot

Karasu'da 5 cesede ulaşıldı
Paylaş

Arama kurtarma çalışmalarının zayıflığı tepki çekerken dün durumu protesto eden 100 işçiye biber gazıyla saldırıldı. 5 işçi müdahalede yaralandı.

KURTARMA EKİPLERİNDEN ÖNCE VATANDAŞ GELDİ

Kayıp yakınları ve vatandaşlar, dün sabah, arama kurtarma ekiplerinden önce olay yerine geldi. Saatler geçtikçe artan tedirginlik, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün gölete gelmesiyle had safhaya çıktı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan valiye yaklaşan bir vatandaş, yakasından tutarak, "Sen neredesin? Bu saate kadar gelmedin buraya, şimdi niye geldin?" dedi. Bunun üzerine vatandaşlar, valinin üzerine yürümeye başladı. Polis ve jandarma ekipleri tarafından korumaya alınan Öztürk'e tepki devam etti.

Vali Sebahattin Öztürk, "Bize haber verildikten sonra 20 dakika içinde ekiplerimiz gölete ulaşmıştır. 5 kişinin böyle bir araçla gölete açılması ve can yeleklerinin bulunmaması bir ihmaldir. Cumhuriyet savcısı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Suçlular en ağır şekilde ceza alacaktır" dedi.

Karasu 2 baraj göletinin suyunun boşlatılması ve aramaların öyle yapılması konusu teknik mühendise soruldu. Mühendis baraj suyunun tahliye edilmesinin riskli olduğunu ifade etti.

Görgü tanıkları kazanın göz göre göre gerçekleştiğini anlattı. Kazanın 16.45'te meydana geldiğini, işçilerin dakikalarca gölet üzerinde çırpındığını ifade eden tanıklar ipin ucuna taş bağlayarak suya attıklarını; ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

100 İŞÇİDEN TEPKİ EYLEMİ

Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen yaklaşık 100 kişilik işçi, Erzurum-Bayburt karayoluna gelerek karayolunu trafiğe kapattı. Burada oturma eylemi yapan grubun dağılmasını isteyen çevik kuvvet ekipleri işçilere biber gazıyla saldırdı. Bu sırada bölgeye gelen İlçe Emniyet Amiri Kadri Konukoğlu, çevik kuvvet ekiplerini bölgeden uzaklaştırdı. Yapılan görüşmelerin ardından işçiler, eylemi sona erdirdi. Saldırı sırasında 5 işçi yaralandı.

İşçilerin ölümünde ihmal olduğu gerekçesi ile başlatılan soruşturmada kapsamında TEDAŞ İl Müdürü Ziya Özpetek, TEDAŞ İşletme Bakım Müdürü Tuncer Yeşilyurt, TEDAŞ Personel Müdürü Şahin Torun, işletme şefi Yalçın Tuha ile Timur Elektrik Şirketi'nden 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından Aşkale Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği kaydedildi. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Bütün sorumlular yargılanmalıdır

SONRAKİ HABER

Hangi ev çarpık?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...