16 Eylül 2015 18:10

Üsküdar'da 4 katlı bina çöktü: 1 işçi yaşamını yitirdi

Paylaş

Üsküdar Halk Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir bina, arka kısmındaki inşaat alanında meydana gelen çökme nedeniyle yıkıldı. O sırada, bir süre önce boşaltılan binadaki bir daireden mobilyaları taşımakta olan 62 yaşındaki Selahattin Kızılboğa adlı işçi öldü, biri ağır 4 kişi de yaralandı. Göçük altında kalan Kızılboğa'nın cesedi, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu enkaz altından çıkarıldı.

Olay saat 15.45 sıralarında Üsküdar Aziz Mahmud Hüdai Mahallesi, Halk Caddesi'nde bulunan boş bir binada meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce boşaltılan 4 katlı binanın arka kısmındaki alanda inşaat çalışması yapıldığı sırada, inşaat alanında göçük oldu. Göçüğün etkisiyle, bitişiğinde bulunan 4 katlı bina çöktü. Olayda, o esnada inşaatta çalışmakta olan Ahmet Aktaş (26), Serkan Şengül (41) ve adı öğrenilemeyen bir işçi yaralandı. Binadan mobilya taşımakta olan Hasan Akkurt (65) ile Selahattin Kızılboğa (62) ise enkaz altında kaldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Hafif yaralanan 3 inşaat işçisi ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Göçük altında kalan işçilerden Hasan Akkurt da itfaiye ekibinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaları sonucu ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Göçük altında olduğu belirlenen Selahattin Kızılboğa'nın enkaz altından çıkarılması için de yoğun bir çalışma başlatıldı.

Bu arada, olay yerine gelen yaralı yakınları ile polis ekipleri arasında ufak çaplı tartışma yaşandı. Yaralı yakınlarının ağladığı görüldü.

Bu arada, olayın hemen ardından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, çevredeki vatandaşların panik halinde yıkılan binaya doğru koştuğu görüldü.

Çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise, binanın çökme anında, yan taraftaki işyerinde çalışan bir kişi, kaçarak son anda göçük altında kalmaktan kurtuluyor.

Olaydan sonra, yaralıların ve enkaz altında kalan işçinin yakınları olay yerine geldi. Göçük alanında çalışmalar sürerken, inşaatı yapan firma çalışanları ile yaralıların akrabaları arasında kavga çıktı. Polisin müdahalesiyle taraflar yatıştı.

Enkaz altında kalan Selahattin Kızılboğa'nın (62) cesedi, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonunda enkaz altından çıkarıldı. Kızılboğa'nın cansız bedeni Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Binanın çökmesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan 4 yaralının tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Servisçilerden plaka eylemi

SONRAKİ HABER

‘Yaşasın enternasyonal dayanışma’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...