09 Eylül 2015 16:26

HDP Merkezi'ne yönelik saldırı görüntüleri yayınlandı

Paylaş

HDP Genel Merkezi'ne dün gece gerçekleşen saldırı anına ait güvenlik kamerası kayıtları paylaşıldı. Görüntülerde polislerin saldırgan gruba, etkili bir müdahalede bulunmadığı açık bir şekilde görülürken, saldırgan grubun binayı kullanılmaz hale getirmekle yetinmeyip hırsızlıkta yaptığı görülüyor. 

HDP Genel Merkez binasına dün gece gerçekleşen saldırı anına ait güvenlik kamerası kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı. 2 dakika 32 saniyelik görüntüde, polislerin saldırgan gruba etkili bir müdahalede bulunmadığı açık bir şekilde görülürken, biber gazı sıkan polisin biber gazını saldırgan gruba karşı kullanmak yerine havaya sıktığı görülüyor. Saat 20.43'te saldırının başlamasıyla birlikte grubun yaklaşık 10 metre yukarısında bulunan TOMA'nın müdahale etmemesi de görüntülerde görülüyor. Görüntülerde, polisler saldırgan grubu uzaklaştırmak ve engellemekten ziyade saldırı gerçekleştirmelerinde açık bir şekilde fırsat sunuyor. Saldırının başlamasından bir süre sonra da güvenlik kameralarından birisinin üzeri Türk bayrağıyla kapatılmaya çalışılarak, bina adeta taş yağmuruna tutuluyor. Binanın önünde bulunan polis kulübesinin hemen yanındaki HDP tabelasına da saldıran gruba, kulübedeki polisler de herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Görüntülerde, yüzlerce kişinin dakikalarca süren saldırısında polislerin grubun içerisinde tur atmaktan başka bir şey yapmadığı görülüyor. 

SALDIRGANLAR HIRSIZLIK YAPTI

Saldırıda binayı kullanılamaz hale getiren saldırganlar, bununla da yetinmiyor. Saldırıdan birkaç dakika sonra kırılan kapıdan içeri giren uzun boylu sakallı birisinin çantasız girmesine rağmen bir süre sonra sırt çantasıyla binadan çıktığı görülüyor. Yaşanan bu olay akıllara saldırıyla arşiv ve bilgi işlem merkezinin etkisiz hale getirmek için planlı bir saldırı olduğu tartışmalarını da güçlendiriyor. Irkçı saldırganın hırsızlık anına ait bu görüntülerde sırt çantasının içerisinde çalınan eşyanın partilere ait laptop olduğu belirtiliyor. Hırsız saldırgan 20.46'da girdiği HDP binasından sırt çantasıyla 20.59'da kapıdan çıkıyor. Bu sırada kapı önünde duran bir şahsın yanında kısa bir süre duraksayan kişi, daha sonra hızla uzaklaşıyor. Söz konusu şahsın ilk saldırı anıyla birlikte kapıya yönelerek içeriye girmeye çalıştığı gözleniyor. 

Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenlerin yüzünün tamamının açık olmasına rağmen şu an kadar sadece bir kişinin gözaltına alınması da görüntülerin ortaya çıkmasıyla tartışmaya açılan bir başka ayrıntı. 

POLİS DAKİKALARCA SEYRETTİ SONRA MÜDAHALE ETTİ

Saldırının ilk başladığı saat 20.43 olurken, binayı dakikalar içerisinde taş yağmuru ve çıkardıkları yangınla kullanılamaz hale getiren ırkçı gruba, TOMA tarafından 20 dakika sonra müdahale ediliyor.

BARİKAT KURAN POLİSLERİ SİVİL POLİSLER GERİ ÇEKTİ

Saldırının başlamasıyla birlikte 20.45'te binanın önüne kalkanlarla barikat kurmaya çalışan birkaç çevik kuvvet polisi de, bu sırada arkalarından gelen sivil bir polisin kendilerini iterek barikat kurmamaları yönünde telkinde bulunduğu gözleniyor. Tamda bu sırada kameranın bayrakla kapatılması polis ve saldırganlar arasında bir iş birliği olduğu şeklinde yorumlanıyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sur halkı: Öldürülüyoruz, bizi yalnız bırakmayın

SONRAKİ HABER

HDP binasını kundaklayan saldırgan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...