08 Eylül 2015 07:00

Pervin Buldan: HDP binalarına saldırıları AKP organize ediyor

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Dağlıca'da çok sayıda askerin yaşamını yitirmesinin ardından dün birçok merkezde HDP binalarına ve Kürt yurttaşlara dönük gelişen saldırıları, 'AKP'nin organize ettiği ve tek merkezden yönettiği saldırılar' olarak niteledi.

Paylaş

Dağlıca'da çok sayıda askerin yaşamını yitirmesi sonrası HDP'ye yönelik linç kampanyası başlatıldı. İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Antalya, Balıkesir, Isparta, Mersin ve Ankara'da HDP binalarına ve Kürt yurttaşlara dönük linç ve saldırılar gelişirken polisin saldırıları izlemesi de olayların örgütlü bir linç girişimi olduğunu gözler önüne serdi. Saldırıları değerlendiren HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, saldırıların aynı saatte birçok merkezde gerçekleşmesinin planlı ve organize saldırılar olduğunu gösterdiğini ve saldırıların sorumlusunun AKP olduğunu söyledi.

Yaşanan saldırılardan ve yaşanacak olanlardan hükümetin birebir sorumlu olduğunu belirten Buldan, saldırıların arkasında Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın kin ve nefret içerikli dili ve HDP'yi hedef gösteren yaklaşımları olduğunu söyledi. Böylesi bir ortamda kin ve nefret dili yerine yaşananların merkezinde HDP varmışçasına tartışmalar yürütüldüğünü belirten Buldan, "Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket sarmalından nasıl çıkacağız bu kaos ortamını nasıl durduracağız buna kafa yormak gerekiyor. Fakat tam aksine yapılan açıklamalar sanki yaşananların merkezinde HDP var bu ölümlerin yaşanmasından sorumlu HDP gibin tartışmalar yürütülüyor" dedi.

'PROVOKASYONLARA PRİM VERİLMEMELİ' 

Saldırıların ardından saldırıların gerçekleştiği il ve ilçelerin vali ve kaymakamları ile irtibata geçmeye çalıştıklarını belirten Buldan, ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nı da konu hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Buldan, "Yaşanacak olan ölümlerden ve olaylardan hükümetin sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlattık" dedi. Tüm saldırılara rağmen HDP tabanını sağduyulu olmaya davet ettiklerini ifade eden Buldan, "Çünkü bunun bir AKP provokasyonu olduğunu biliyoruz. Seçim yaklaşıyor ve seçimden prim elde etmek için bu tür olayları yaşatanlara bizim prim vermememiz gerekiyor" dedi. 

'TÜRKİYE HALKLARI BUNUN ERDOĞAN'IN SAVAŞI OLDUĞUNU BİLMELİ' 

Türkiye halklarına da çağrı yapan Buldan, "Saldırıların AKP'nin organize ettiği ve tek merkezden yönettiği saldırı girişimidir. O yüzden de başta Türk halkı olmak üzere bu iç savaşın 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de yaşanan savaşın bir Saray savaşı olduğunu herksin bilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Erdoğan'ın '400 vekil olsaydı bunlar yaşanmayacaktı' ifadesi çok şey anlatıyor. Dolayısıyla; insanların artık bu yaşanan savaşın Erdoğan'ın emriyle çıkarılan ve Saray'dan kontrol edilen bir Başkanlık savaşı olduğunu bilmesi gerekiyor. Türk halkının da diğer halkların da bu savaşa karşı ses çıkarması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ölen çocuklar, yoksul halkın, bizim çocuklarımız. Bütün bunlar Saray'ın emriyle çıkan savaşla birlikte yaşamlarını yitiriyorlar. Halklar bu konuda duyarlı olmalı. Ve Erdoğan'ın savaş politikalarına prim verilmemesi gerekiyor" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Çubukçu: Demokrasi güçleri 1 Kasım’da daha fazla kenetlenmeli

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Türkiye'de dün gece iç savaş provası yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...