07 Ağustos 2015 09:22

İzmir'de de Barış Bloku kuruldu

Paylaş

Emek ve demokrasi güçlerinin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Barış Bloku kuruluşunu açıklayarak İzmirlileri barışı birlikte inşa etmek için bloğa katılmaya ve destek vermeye davet etti. 

AKP'nin savaş politikalarına karşı ülke genelinde kitle örgütleri bir araya gelmeye devam ediyor. Merkezi düzeyde İstanbul'da kurulan Barış Bloku illerde de kurulmaya devam ediliyor. Son olarak İzmir'de de sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler, dernekler, kitle örgütleri, milletvekilleri ve muhtarlar bir araya gelerek İzmir Barış Bloku’nu kurdu. 

Blok kuruluşunu yaptığı basın toplantısıyla duyurdu. İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapılan ve kurum temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında bloğun kuruluş metnini Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi okudu.

Ortadoğu'nun, uzun süredir emperyalist çıkarlar doğrultusunda dayatılan politikaların eseri olan bir ateş çemberinin ortasında bulunduğunu ifade eden Terzi " AKP Hükümeti, Suriye’deki savaşa birinci dereceden müdahil olmak için şimdiye dek elinden geleni yaptı. 7 Haziran seçimlerinde kendi geleceğini güvenceye alabilecek rejim değişikliğinin yolunu açma fırsatını bulamaması, muhtemel bir erken seçimde oy devşirme kaygısı, iktidarı, ülke içinde kışkırtıcı bir gerilim ortamı yaratmak ve çeşitli gerekçeler ileri sürerek Suriye’ye müdahale etme hesapları yapmak konusunda cesaretlendirmiştir. Bu sürecin sonucu ise içeride ve dışarıda çatışmalı bir ortamın yaratılması, çözüm sürecinin ve bölgede barışın imkânlarının ortadan kaldırılmasıdır. Buna göz yumamayız" dedi. 

'BARIŞI SINIR ÖTESİNE TAŞIYACAĞIZ'
Bloğun temel hedefinin, savaşı ülke sınırları içine taşımayı göze alanların aksine, barışı ülke sınırlarının ötesine taşımak olduğunu ifade eden Terzi şunları dedi " Girişimimiz, ülke içinde barıştan yana geniş halk kitlelerini harekete geçirme, güney sınırımızın ötesinde ve uluslararası alanda örgütlenmiş sivil barış inisiyatifleriyle işbirliği yaparak bölgeyi bu ölüm çemberinden çıkartma çabası içinde olacaktır".

'İZMİR SAVAŞIN SONUÇLARINA TANIKLIK ETTİ'
Savaşın yıkıcı sonuçlarını kente göç eden savaş mağduru mültecilerin yaşadığı dramla İzmirlilerin yakından tanıklık ettiğini de dile getiren Terzi İzmirlilere çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü "İzmir’in barışın ve özgürlüğün kenti olarak, AKP iktidarının bekası ve Ak Saray’ın başkanlık hevesi için evlatlarının feda edilmesine, oluşturulacak savaş bütçeleriyle birileri kan üzerinden zenginleşirken kendi sofrasındaki ekmeğin küçülmesine, çıkarılan savaş yasalarıyla özgürlüklerinin yok sayılmasına boyun eğmeyeceği ve barış içinde bir arada yaşamayı savunacağı inancıyla, tüm İzmirli yurttaşlarımızı ve İzmir’deki demokratik kamuoyunu barışı birlikte inşa etmek için İzmir Barış Bloku’na katılmaya ve aktif bir şekilde destek vermeye davet ediyoruz" 

İZMİR BLOKU'NUN KURUCULARI

Barış Bloku’nun kurucuları arasında DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Plaformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, TGS, TYS, HDP, HDK, EMEP, Halkevleri, Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri, Anadolu Dernekleri Birliği, EGEÇEP, DERİTEKS İzmir Şubesi, Sağlık İş İzmir ŞubesiKadın Yazarları Derneği, ÇHD, ÖHD İzmir Şubeleri, Halkların Köprüsü Derneği, yöre dernekleri, kadın örgütleri, taraftar grupları, CHP İzmir Millletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır Zeynep Altıok, HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve de Onur, Emek, Doğançay ve Yamanlar Mahalle Muhtarları bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Tüpraş'ta iş cinayeti; 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

‘Silopi’de silah sesleri sustu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...