28 Temmuz 2015 10:51

Jurassic Parkçı belediye başkanına arkalarını döndüler

Paylaş

Adana’nın Çukurova İlçesinde CHP’li ilçe belediyesinin özel bir şirkete devrederek Jurassic Park çalışmalarını başlattığı Doğal Park-2’de forum yapmak isteyen vatandaşlar alana yanında bir kalabalıkla gelen belediye yetkilileri ile karşılaştı. İki kişinin broşür dağıtma çabaları karşılık bulmadı. Yetkililerle birlikte gelen gençlerin gergin tavırlar içerisinde olması ve ortamı provoke edici tavırları gözden kaçmadı. Belediye yetkililerinin yanında gelen grupla mahallelilerin arasına polis girdi. Grubun içinden biri sürekli olarak eylem yapan vatandaşları fotoğrafladı.

HALK BELEDİYEYE SIRTINI DÖNDÜ
Belediye çalışanı olduğu sanılan kişilerin dağıtmak istediği broşürleri almayan vatandaşlar “Gidin başka yerde dağıtın” diye tepki gösterdi. Parkın atıl durumda olduğunu söyleyen Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu’ya vatandaşlar tepki göstererek projeden vazgeçmelerini istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından vatandaşlar “Halkçı olmayan belediyeye sırtımızı dönüyoruz” diyerek onlardan uzaklaştı.

PARKI TEMİZLESİNLER
Yüzüncüyıl sakinleri adına açıklama yapan Şadiye Yeşiltepe isimli vatandaş Yüzüncüyıl sakinleri olarak her gün spor yapmak, piknik yapmak, dinlenmek için kullandıkları alanı paralı hale getirecek olan bu projenin iptal edilmesini istediklerini söyledi. Yaz mevsiminde kimsenin evinde olmadığını dile getiren Yeşiltepe, parkın iptali için 1000 imza topladıklarını ifade etti. Parkın doğru dürüst temizlenmemesi ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğüne dilekçe verdiğini anlatan Aytül Erciyes isimli vatandaş, “Park doğru dürüst temizlenmiyor, tuvaletlere girilemiyor, parktaki hayvanlar uyuz olmuş, güvenlik uyuyor” şeklinde konuştu. Parkın bakımsız bırakılmasına tepki gösteren Erciyes, “Atıl diyerek, deniz ve yayla mevsimini fırsat bilerek paldır küldür parka girdiler. Jurassic Park yutturmacası ile buralara kafeler restoranlar yapacaklar” dedi.

İŞİNE GELMEYİNCE HALKA SORMUYOR
25 yıldır mahallede yaşayan Ziya Şenol isimli vatandaş, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e seslenerek “Konuşunca ağzından bal damlıyor ama ağzında bal olanın kuyruğunda iğnesi vardır. Kendini vazgeçilmez sanmasın” dedi. Güzel Akbay isimli vatandaş Soner Çetin’in pazarcılarla karşı karşıya gelmemek için pazar yeri ile ilgili kararı referanduma sunduğunu söyledi.  Halkla pazarcıların karşı karşıya getirildiğini ifade eden Akbay, “Park için referandum ya da danışma gereği duymuyor. Ben sattım oldu diyor” şeklinde konuştu.

PARK ÖZEL ŞİRKETE DEVREDİLEMEZ
Projenin iptali için dava açmaya hazırlanan mahalle sakinlerinin avukatlığını yapan Sevil Aracı, halkın iradesi dışında başlatılmış olan bu projenin birçok hukuksuzluğu içinde barındırdığını söyledi. Kamusal kullanım için tahsis edilmiş bir alanın özel şirketlere devredilmesinin hukuka aykırı olduğunu dile getiren Aracı, “Kamu mallarını ranta çevirmeye çalışan bu anlayışın AKP veya MHP belediyeciliğinden bir farkı yok. “ dedi. Belediye Meclisinin aldığı kararla uygulama arasında farklar olduğunu ifade eden Aracı, “Meclisin aldığı karardaki metrekare ile uygulamadaki metrekare farklı. Yalnızca bu bile iptal için yeterli bir neden” dedi.

Projeyi henüz görmediklerini söyleyen TMMOB Adana İl koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, “Park projesini belediyeden aldıklarını belirterek açılan davada avukat arkadaşları destekleyebileceğimiz bir şey varsa gereğini yapacağız” dedi. Mahalle sakinleri cuma günü saat 11.00’de adliye binası önünde toplanarak projenin iptali için mahkemeye dilekçelerini verme ve değerlendirme için pazartesi günü parkta buluşma kararı aldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu ve YPG, IŞİD'i Haseke'den çıkardı

SONRAKİ HABER

Savaşa karşı Öcalan için özgürlük kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...