22 Temmuz 2015 17:14

Kadına şiddet demeyelim; konuyu büyütmeyelim!

Sare Davutoğlu’nun kendi cinsel kimliğini aşağılaması da gün geçtikçe artan kadına yönelik erkek şiddeti ve cinayetleri ile ilgili kader ve fıtrat yaklaşımı da bize hiç şaşırtıcı gelmedi

Paylaş

Selin Kesen
Adana

Geçtiğimiz günlerde AKP hükümetinin kadın politikalarını ortaya koyan “Kadına Şiddet dememizin bu konuyu büyüttüğü kanaatindeyim.”sözleri ile gündeme gelmişti Sare Davutoğlu. AKP döneminde yüzde 1400 artan kadına yönelik erkek şiddeti ile ilgili Sare Davutoğlu’nun ataerkil zihniyetin ürünü olan bu sözleri elbette şaşırtıcı değil. Ataerkil zihniyeti içselleştirmiş bir kadın olan Sare Davutoğlu’nun kendi cinsel kimliğini aşağılaması da gün geçtikçe artan kadına yönelik erkek şiddeti ve cinayetleri ile ilgili kader ve fıtrat yaklaşımı da bize hiç şaşırtıcı gelmedi.Dikkat ettiyseniz kadına yönelik erkek şiddeti toplumda ne zaman bir infial yaratsa, insanları bu konuda birşey yapmaya itse ve tüm oklar bu konuda hiçbir şey yapmayan AKP hükümetine çevrilse hemen içlerinden biri ‘hortlayarak’ kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin bu kadar olmadığını, bizim gereksiz yere gündem yarattığımızı dile getiriyor.
ACI GERÇEK ORTADA
Sare Davutoğlu şiddetin abartıldığını düşünürken istatistikler acı gerçeği tüm çıplaklığıyla önümüze seriyor. Devletin resmi rakamlarına göre 2015’in ilk 6 ayında 141 kadını kıskandıkları için, ayrılmak istediği için, sevgilisi olmayı kabul etmediği için sevgilisi, eski sevgilisi, kocası, eski kocası, kardeşi tarafından ya da bir başka adamın sadece sevdiği! İçin öldürüldü. İsimleri farklı sonları aynı olan 141 kadın. Ve her durumda kendini suçlu görmeyen bir zihniyet kaç kadın öldürülürse öldürülsün, kaç kadın tecavüze uğrarsa uğrasın , kaç kadın sokak ortasında dayak yerse yesin bu kişilerin nezdinde, kadına yönelik olumsuz her şey abartılıyordu. Çilem Dogan’ı artık hepimiz tanıyoruz. Sare Davutoğlu kadının gördüğü şiddetin abartıldığını söylerken , bir kaç saat sonra Çilem Doğan , kendine şiddet uygulayan ve fuhuş yapmasını isteyen eski eşini öldürüldü.
Biz biliyoruz ki kadınlardan katil yaratan bu ataerkil sistemin ta kendisidir. Kadınların ezildiği, yok sayıldığı, öldürüldüğü bu sistemde asıl mücadele erkekleşmeye çalışan kadın ile kadın olmakta direten kadınlar arasındaki mücadeledir.

ÖNCEKİ HABER

Önemli olan anlamaya çalışmak

SONRAKİ HABER

Öğrenmek için Evrim Atölyesi'ne!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...