23 Mart 2007 00:00

Gerets: Şampiyonluk zor

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, şampiyonluk yarışında işlerinin artık daha zor olduğunu vurgulayarak, “Ama, ikinci bir mucizeyi yaşayabiliriz” dedi.Belçikalı teknik adam, Galatasaray TV’de yayınlanan “Teknik Yorum” programına özel açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, şampiyonluk yarışında işlerinin artık daha zor olduğunu vurgulayarak, “Ama, ikinci bir mucizeyi yaşayabiliriz” dedi.
Belçikalı teknik adam, Galatasaray TV’de yayınlanan “Teknik Yorum” programına özel açıklamalarda bulundu.
Gerets, şampiyonluk yarışı için, “İşimiz artık daha zor, ama ikinci bir mucizeyi yaşayabiliriz. Biz takım olarak 9 maçı da kazanarak bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz. Sonuna kadar da kovalayacağız” dedi.
Geçen sezonun tam tersini yaşadıklarını vurgulayan Gerets, “Son dakikalarda kalemizde goller görerek puan kaybediyoruz. Bunu her zaman bir sebebe bağlamak zor. Şans faktörü de etkili, konsantrasyon eksikliği de. Ancak, şunu da unutmayalım ki, hata yapan oyuncular da insan. Çıkıp da onlara kurşun sıkmamız söz konusu olamaz” dedi.
‘Tercihlerim taktiksel’
Hasan Şaş ve Necati’nin son maçta sahaya sürülmemesinin disiplinle alakası olmadığını ısrarla vurgulayan Belçikalı hoca, şunları kaydetti: “Bu tercih tamamen taktikseldi. İki taktik üzerinde çalıştık: 4-4-2 ve 4-3-3. Karar kıldığımız taktikte Hasan Kabze’nin daha verimli olacağını düşündük. Başka bir taktikle oynasaydık, örneğin Hasan Şaş sahaya çıkacaktı. Üç forvetle sahaya çıktık. Daha atak oynamayı hedefliyorduk. Okan sakatlanana kadar da taktiksel açıdan iyi işler yaptık. Aslında gidişat iyiydi. Skor 4-1, 5-1 olabilirdi. Ama ne yazık ki sonuç böyle oldu.”
Gerets, “Ümit Karan değişikliği yerine defansif bir değişiklik yapılabilir miydi” sorusuna, “Verdiğim kararın, yüzde 100 değil, yüzde 200 arkasındayım. Kendi 18’imize yığılıp, oyunu kendi yarı sahamızda kabul etmek, bizim istediğimiz bir düşünce değil. Bu düşüncemiz hala geçerli” şeklinde konuştu.
‘Song ile küskünlük yok’
Erik Gerets, Song’a küsmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını, bunları yazanlara verecek cevap dahi bulamadığını söyledi. Emre Aşık’ın performansının gayet iyi olduğuna değinen Gerets, bu eleştiriyi çok yersiz bulduğunu belirtti.
Erik Gerets, Konya dönüşü havaalanında yaşanan tatsızlıklar hakkında fazla konuşmak istemediğini, yalnızca, bu olayı tüm taraftarlara mal etmenin yanlış olacağını belirtti.
Arda’nın sakatlanmasıyla ilgili olarak da Belçikalı teknik adam, “Hakem penaltı vermediğine göre, penaltı verilir miydi, verilmez miydi diye tartışmak yersiz, ama çok yazık oldu. Arda, tam bocalama dönemini atlatmış, yükselişe geçmişken, bu sakatlığı yaşaması çok yazık” diye konuştu.
Basına kapalı idman
Galatasaray, Ankaragücü ile yapacağı lig maçının hazırlıklarını dün basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen idmanın ilk bölümünde sarı-kırmızılı oyuncular, teknik bir çalışma yaptı. Çalışmanın ikinci bölümünde ise yarım sahada çift kale maç oynandı.
Sarı-kırmızılı takımın antrenmanına milli takım kamplarında bulunan oyuncuların yanı sıra, sakatlıkları süren Aydın Yılmaz ve Arda Turan katılmadı.
Bu arada Okan, kondisyoner eşliğinde çalışırken, ayak bileği aşil tendonunda zorlanma tespit edilen Tolga ise takımla beraber antrenmana katıldı.
Galatasaray, Ankaragücü maçı hazırlıklarını bu sabah basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

F.Bahçe, Roberto Carlos ile ilgilenmiyor

SONRAKİ HABER

Fatih Tekke de yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...