9 Şubat 2009 00:00

İşçi Blokları’na işçi muhtar adayı


Aydınlıkevler’de bulunan Türk-İş Blokları’nın devamı olan Yüzüncüyıl İşçi Blokları Mahallesi, yaklaşık 30 yıl önce Türk-İş’e üye işçiler tarafından kuruldu.
Zamanla genişleyerek bugünkü halini alan mahallede genellikle dar gelirli emekçiler, işçiler ve memurlar ile üniversite öğrencileri oturuyor. Yaklaşık 7 bin konut bulunan mahallenin seçmen sayısı 17 bine yakın.
Geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantıda bir araya gelen mahalleli, muhtarlık seçimlerinde ortak bir aday çıkarılmasına karar verdi. İşçi Blokları Mahallesi’nin ortak muhtar adayı Erdoğan Bayram, yapmak istediklerini ve neden aday olduğunu gazetemize anlattı.

Kendinizi bize kısaca tanıtır mısınız?
1959 yılında işçi kökenli aileye mensup birisi olarak Ankara’da doğdum. 1992 yılından bu yana Yüzüncüyıl’da İşçi Blokları Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 1978 yılında Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’nde işçi olarak göreve başladım. 2000 yılına kadar bu kurumda çalıştım. POAŞ’ın 2000 yılında özelleştirilmesi sonucunda işten çıkarıldım. Özelleştirme mağduru işçiler olarak 2002 yılına kadar tekrar işe dönebilmek için verdiğimiz yoğun mücadele sonrasında özelleştirme mağdurlarını kapsayan yeni bir yasa çıkarılması sonucu, Ulaştırma Bakanlığı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü’nde yeniden işe başladım. 2008 yılına kadar bu kurumda işçi olarak çalıştım. Daha sonra 2008 yılı Ocak ayında, hükümetin sendikalı işçilere yönelik işten çıkarma ve yıldırma politikası sonucunda birçok işçi gibi Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne sürüldüm. Tek taraflı yapılan bu işlemi kabul etmemem sonucunda iş akdim feshedilerek işten çıkarıldım. Bu arada emekli oldum.

Adaylık sürecinizi kısaca anlatır mısınız?
Semtimizin değişik bölgelerinde oturmakta olan ve çeşitli siyasi görüş ve partilere mensup arkadaşlar tarafından yapılan toplantılar ve görüşmeler neticesinde, aday olmam konusunda tarafıma talepte bulunuldu. Mahallemize hizmet vermek arzusunu taşıdığım için yapılan adaylık teklifine duyarsız kalmayıp, birlikte çalışmak koşulu ile adaylık teklifini kabul ettim. Mahallemizde yapılan geniş toplantılar sonucu, sağ görüşteki muhtar adayının kazanmaması için tek aday ile seçime girip seçimin kazanılması yönünde yapılan toplantılara katılarak, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı gösterdik. Ortak iradenin kararı benim adaylığımda birleşmiştir. Bu nedenle Demokratik Güçbirliği’nin adayı olarak çalışmalara başladık.
(Ankara/EVRENSEL)

Hep birlikte yola koyulma zamanı

Neden muhtar adayı oldunuz, muhtar seçilirseniz neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Öncelikle mahallemizde şimdiye kadar var olan muhtarlık anlayışı mühür basmak, ikametgah ilmühaberi düzenlemek gibi bazı bürokratik işlemleri takip eden memur zihniyeti şeklindeydi. Bugüne kadar yaşanılan muhtarlık deneyimini değiştirmek, halkın katılımıyla kararlar almak, mahalledeki sosyal kültürel faaliyetler için kültürevi ile birlikte çalışarak öğrencilere ücretsiz ders destek kursları sağlamak, beceri kursları düzenlemek, kültür ve sanat alanında gençlerin ve kadınların zamanını derlendireceği sosyal donatı alanı oluşturmak için aday olduk. Mahallemizin sorunlarını sadece muhtarın çözmesini bekleyerek değil, halkın katılımı ile birlikte çözüm üretmek için aday oluyoruz. Bu çalışmanın örülmesi için mahalleliden oluşacak mahalle meclisi kurulacak ve kararlar birlikte hayata geçirilecektir.
İşçi Blokları’nda yaşayan yaşlı, genç, çocuk, kadın, esnaf ve derneklerimizin yani tüm halkımızın hep birlikte yöneteceği bir mahalle yaratmak isteğimiz için aday olduk. Mahallemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin hem kendilerine hem de topluma karşı yabancılaştığını ve birtakım olumsuz alışkanlıklar edindiğini gözlemliyoruz. Bu durumun, bizi sorumluluğa çağırdığına inanıyoruz. Söyleyecek çok sözümüz, yapılacak çok işimiz var; hep birlikte yola koyulma zamanıdır!
Tacim Coşgun

Evrensel'i Takip Et