4 Mart 2009 01:00
Promosyon paraları müdüre
Son günlerde yolsuzluk dosyaları siyaset gündemine bomba gibi düşmeye devam ederken, SESin ortaya çıkardığı bir dosya okuyanları hayrete düşürdü. Öyle ya da böyle herkes duymuştur sağlık emekçilerine bankalarla yapılan anlaşmalar gereği promosyon ücreti aldığını. Sağlık emekçileri eylemler yaparak bu paraların eşit dağıtılmasını talep ediyor. Ama Şanlıurfada öyle bir olay yaşandı ki bu kadarına pes dedirtecek türden. Promosyon bedeli olarak alınan paranın yüzde 70i personele dağıtılırken, geri kalan yüzde 30luk bölümde personelin ihtiyaçları doğrultusunda harcanması genelgelerle açık bir şekilde belirtilmesine rağmen il sağlık müdürü bu parayı kendi istediği gibi harcıyor.
SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir hakkında suç duyurusunda bulundu. Sağlık Müdürlüğüne bağlı görev yapan personelin maaşlarını aldığı bankayla yapılan promosyon anlaşması karşılığı elde edilen paraları usulsüz bir şekilde harcadığı gerekçesi ile yapılan suç duyurusu dilekçesinde, Demirin bu paraları nerelere harcadığı kalem kalem ifade edildi. Yorgun, yapılan usulsüzlükler hakkında şu ifadelere yer verdi; Protokol uyarınca birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne ayrılan tutar tamamen mevzuata aykırı biçimde ve keyfi olarak kullanılmıştır. Yaptığımız araştırmaya göre Lüks bir makam aracı ve 3 adet minibüs alınmıştır. Bu araçların hiçbir tanesi personel için kullanılmamaktadır. Araçlarla ilgili harcamalar Bütçe Kanununa ve eki cetvellerine ve bu hususla ilgili Sağlık Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının 18 Şubat 2008 tarih ve 1806 sayılı İl Sağlık Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazıya açıkça aykırıdır. Araçlar dışında yaklaşık 20 kalemde çok çeşitli keyfi harcamalar yapılmıştır. Tüm bu hususları içeren ayrıntılı suç duyurusu dilekçemizi Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş bulunmaktayız.
ŞANSU MAKİNEYE NE PARASI VERİLDİ?
SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun imzasıyla savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, İl Sağlık Müdürü Hasan Demirin promosyon anlaşması gereği çalışanlara dağıtılması gereken parayı nasıl harcadığına yer verildi.
Dilekçede İl Sağlık Müdürlüğü kullanımına bırakılan tutardan 7 milyon 847 bin TLnin Şansu Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Ştiye aktarıldığını, Finans Bank A.Ş. Şanlıurfa şubesindeki 17209879 nolu Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü hesabından 932 TLnin Doğu Reklamcılık İ. Halil Ötere aktarıldığı, aynı hesaptan 2 bin 800 TLnin Yapı Kredi Sigorta Mahmut Çaya aktarıldığı, aynı hesaptan 658 TLnin 7 adet yerel gazete aylık abonman ücretinin verilmesi için özel kalem müdürü Yunus Kıra ödendiği ifadelerine yer verildi.
ARABALARA 162 BİN TL
Dilekçede ayrıca promosyon paralarından İl Sağlık Müdürü Demirin kendisine 56 bin313 TL ile Volkswagen marka 2009 Passat 1.4 TSI 122 Hp aldığı, araç ücretinin Garanti Bankası Kavacık şubesi 6200012-0 nolu Acarlar Otomotiv hesabına EFT yapıldığı belirtildi. Alınan bu aracın devir işlemlerinde kullanılmak üzere 687 TLnin Atilla Yaşara ödendiğinin ifade edildiği dilekçede, Finans Bank A.Ş. Şanlıurfa Şubesinde İl Sağlık Müdürlüğü 19252701 no lu vadeli mevduat hesabından 43 bin 900.58 TLnin Ford Transit 350 L minibüs, 32 bin 47 TLnin Transit 350 M kamyonet ve 30 bin 800.24 TLnin Transit KMB 300 S midibüs bedeli olarak Şanlıurfa Otomotiv Petrol Sanayi ve Tic. A.Ş. adına kayıtlı Finans Bank Şanlıurfa şubesindeki hesaba aktarıldığı kaydedildi.
AZDA OLSA HALKI DA DÜŞÜNMÜŞ
Herkes bilir Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir atasözü vardır. İl Sağlık Müdürü Demir, bu kadar parayı kendi istediği gibi harcarken, halkı hiç mi düşünmemiş? Hakkını yemeyelim düşünmüş. İşte bu ödeme kalemleri dilekçede şöyle yer alıyor, 11bin 675 TLnin İpekyol Sağlık Ocağının yapımında kullanılan PVC doğrama bedeli olarak Ruha PVC Cam Demir Doğramadan Hayrettin Çankayaya havale yapıldığı, 2 bin 212.85 TLnin İpekyol Sağlık Ocağının yapımında kullanılan dikey perde bedeli olarak Akpenden Adnan Ateşe havale yapıldığı, 214 bin 637.28 TL müdürlüğe alınan Otokar Sultan N 145 S gezici sağlık aracı fatura bedeli olarak DMO Sergi ve Tanıtım Şube Müdürlüğü adına kayıtlı Ziraat Bankası Ankara Şubesinde 93443-5002 no lu hesaba havale yapıldığı,4.bin TLnin 112 Komuta Kontrol Merkezine 5 adet makam koltuğu alınması için Flekssit Büro Mobilyaları Sanayi A.Şye EFT yapıldığı. SES Başkanı Yorgun bu harcama kalemlerinin yasaya açıkça aykırı olduğunu, Demir hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istiyor. (Şanlıurfa/EVRENSEL)
MAKAM ODASINI SARAY YAPMIŞ
İl Sağlık Müdürü Demirin oda kapısının tamiri için 600.00 YTLyi Ahmet Kutluaya ödediği, müdürlük personeline verilen iki günlük iftar yemeğinin bedeli olan 1.500.00 YTLyi Ziraat Bankası Şanlıurfa Şubesi 356154875001 nolu hesaba EFT yapıldığının belirtildiği dilekçede, Demirin odasına aldığı demlik semaver ücreti olan 225.00 YTLyi de personelin payına düşen promosyon paralarından ödediği kaydedildi.
Demir yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. 378 YTL bayram şekeri ücreti, 989 YTL Hotel Elruhada verilen iftar yemeği ücreti ödemiş. Sağlık Müdürü bunlarla da sınırlı kalmayıp 310.34 YTLlik makam odası uydu alıcısı ve çanak anten bedelini de, odasına aldığı 480 YTLlik dergi aboneliği parasını da, 300.09 YTLlik makam arabasının camlarına film takılma bedelini de çalışanların paralarından ödemiş.
Gökhan Durmuş
Evrensel'i Takip Et