21 Eylül 2009 00:00

Direniş yerinde bayramlaşma

Bayram herkes için anlamı aynıdır. Her bayram en güzel giysiler giyilir ve en güzel sözlerle eşe dosta gidilir. Ancak Esenyurt Belediyesi işçileri, bayramlarını istedikleri gibi yaşayamıyor.

Paylaş

Bayram herkes için anlamı aynıdır. Her bayram en güzel giysiler giyilir ve en güzel sözlerle eşe dosta gidilir. Ancak Esenyurt Belediyesi işçileri, bayramlarını istedikleri gibi yaşayamıyor. Bunun sebebi, sendikalarından istifa etmemeleri.
AKP’li Esenyurt Belediyesi işçileri, sendikasız ve düşük ücretle çalışmayı kabul etmedikleri için işten atıldı. 1 ayı aşkın süredir belediye binası önünde direnişlerini sürdüren Belediye-İş üyesi işçiler, bayrama da burada girdiler. Eş ve çocuklarıyla belediye binası önüne gelen belediye işçileri, burada bayramlaştılar.
Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu protesto eden belediye işçileri, kölelik dayatmasını kabul etmeyeceklerini dile getirdiler.
Bayramda da direnişlerini sürdürdüklerini dile getiren Fatih Albayrak, “Bize suçlamalar yapıyorlar. Kömür çaldılar, verilen işi yapmadılar diyorlar. Ancak bunların hepsi yalan. Bu iddiaları ispatlasınlar” dedi. İçeride çalışan işçilere baskının devam ettiğini aktaran Albayrak, sendikalı olmanın bir suç değil anayasal bir hak olduğunu dile getirdi. Hakları için mücadele ettiklerini ifade eden Albayrak, bu mücadelelerinin kazanımla sonuçlanana kadar süreceğini söyledi.
“Biz sadece iş değil aynı zamanda onurumuz için mücadele ediyoruz. Buradan belediye başkanı ve yardımcısına sesleniyorum: Vicdanları rahat mı? Suçumuz nedir? Sadece ve sadece sendikalı olmak” diyen Alişan Abalay, haklı olanın kendileri olduğunu dile getirdi.
Anayasal bir hak olmasına rağmen sendikalı olan insanların kapı önüne konulduğunu belirten Abalay, bunun yanında sendikayı yok etmek isteyenlerinse baş tacı edildiğine dikkat çekti. 35 gündür direndiğini aktaran Abalay, “Direnişimiz sürüyor. Hakkımızı alana kadar da devam edecek” dedi.
EŞLERİNİN YANINDA DİRENİYORLAR
Bayramda direnen eşini yalnız bırakmayan Nesrin Albayrak, bugüne bayram diyemediğini ifade ediyor. “Biz sadece buradaki işçilerin hakkını istiyoruz. Ben eşimin hakkını istiyorum. Yanımdaki arkadaşım da öyle. Biz tekrar işlerine geri dönmelerini istiyoruz. Çünkü bizim eşlerimiz hırsızlık yapmadı, işlerini aksatmadı. Eğer bunun aksini iddia ediyorlarsa oradakiler bunu ispatlayacaklar. Biz sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz” dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ı Türk-İş toplantısında izlediğini belirten Neriman Abalay da o toplantıda Başbakan’ın açıklamalarına güvendiğini dile getirdi. O zaman ‘Böyle Başbakan olunca işçilerin sırtı yere gelmez’ diye düşündüklerini aktaran Abalay, ancak çok geçmeden bunların hepsinin yalan olduğunu anladıklarını ifade ediyor.
Belediye işçilerinin yanı sıra belediye tarafından pazaryerleri ellerinden alınan pazarcı esnafı da bayramda belediye önündeydi. Esenyurt Belediyesi’ne ait semt pazarının kapatılarak yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya verilmesine tepki gösteren pazarcı esnafı da belediye önünde direnişini sürdürüyor. Birçok kez Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmeye çalışmalarına rağmen, her seferinde küfürlerle kovulduklarını aktaran pazarcılar, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzbeton işçisi bayramda eylemdeydi

SONRAKİ HABER

Örgütlenen işçilerin hakları ayaklar altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...