27 Eylül 2009 00:00

Bir de onlara sorun

Sağlık sistemindeki çöküntüyü ortaya çıkarmak için bir trafik kazası yetti. Trafik kazasında ağır yaralanan ve sağ bacağında kangren riski ortaya çıkan 6 yaşındaki Caner Çoban 12 saat yer ve yatak bulunamadığı için bekletildi.

Paylaş

Sağlık sistemindeki çöküntüyü ortaya çıkarmak için bir trafik kazası yetti. Trafik kazasında ağır yaralanan ve sağ bacağında kangren riski ortaya çıkan 6 yaşındaki Caner Çoban 12 saat yer ve yatak bulunamadığı için bekletildi. Çorum Devlet Hastanesi’nin acilinde 12 saat bekledikten sonra çocuğunun bacağının kesilebileceğini öğrenen baba isyanını şu sözlerle dile getirdi: Başbakanımız koridorda bile hasta ameliyat edilecek vatandaş mağdur olmayacak diyerek bizlere güven verdi. Nerede hani?
Sakarya’dan memleketleri Tokat’taki düğüne giden 37 yaşındaki Metin Turunç yönetimindeki otomobil, Çorum’un Mecitözü ilçesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine takla attı. Kazada sürücü Metin Turunç, otomobilde bulunan 33 yaşındaki Mustafa Çoban, eşi 29 yaşındaki Şahsenem Çoban, oğlu Caner ve kızı 8 yaşındaki Beyza yaralandı.
Yaralılar Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
YER BULUNAMADI!
Caner önceki gün sabaha karşı saat 03.00’te yoğun bakımda tedavi altına alındı, diğer yaralılar ayakta tedavi edildi. Caner’in sağ ayağı damarlarında zedelenme tespit edildi. Kangren riskinin arttığı küçük çocuğun Ankara ya da Samsun’daki hastanelere sevk edilmesi gerektiği bildirildi. Ancak hastanelerde yer olmaması gerekçesiyle sevk gecikti.
YATAĞI BEKLEDİLER
Sevk zinciri uygulaması kapsamında Caner Çoban’ın durumunu 112 Hızır Acil Şube Müdürlüğü’ne ve Sağlık İl Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ifade eden Hastane Başhekimi Dr. Arslan Erkan, “112 Ankara ve Samsun’la irtibata geçti. Hastanın yatacağı yatak hazır olmadan sevk yapılamadı” dedi.
BACAĞI KESİLEBİLİR
Oğlu Caner’in ayağının kesilme riskinin bulunduğunu doktorlar tarafından söylenmesinin ardından sinir krizleri geçiren baba Mustafa Çoban “Başbakanımız koridorda bile hasta ameliyat edilecek vatandaş mağdur olmayacak diyerek bizlere güven verdi. Nerede hani?” diyerek tepki gösterdi.
(ÇORUM)


ZAYIFLIK UĞRUNA KAÇINCI ÖLÜM
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, zayıflama ilaçlarının, sadece ölüme neden olunca toplatılmasına tepki gösterdi. Saydan dün yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından üretim izni verilmeyen, kaçak yollarla yurda girdiği ve satıldığı iddia edilen ilaçlara erişimin bu kadar kolay olmasını eleştirerek, “Bu duruma dur demek için, daha kaç kişinin ölmesi bekleniyor?” diye sordu. İnsanların saç dökülmesi ve şişmanlık konusundaki zaaflarının rant kapısı haline dönüştürüldüğünü vurgulayan Saydan, bitkisel ya da kimyasal her tür ilacın yetki ve denetiminin Sağlık Bakanlığı’na ait olması gerektiğini belirtti. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın ruhsatlandırma ve denetleme yetkisinde olan “bitkisel” ilaçların kontrol ve denetimlerinin sağlıklı yapılmadığının altını çizen Saydan, internet yoluyla satışın derhal önlenmesi çağrısı yaptı. (ANKARA)


YANLIŞ İLAÇ BEBEĞİ KOMAYA SOKTU
Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Çiftçilik yapan Ferhan ve Tuncay Ertürk (34) çifti, rahatsızlanan ikinci çocukları 6 aylık Caner Ertürk’ü, 18 Eylül’de Kumluca Sağlık Ocağı’na götürdü. Sağlık Ocağı doktoru tarafından soğuk algınlığı teşhisiyle antibiyotik enjekte edilen bebeğin reçetesine, rahatsızlığıyla ilgili iki ayrı şurup yazıldı. Caner bebeğin babası Tuncay Ertürk, ilaçları almak için ilçe merkezinde bulunan bir eczaneye gitti. Bebeğe verilen iki şurup eczanede poşete konulurken, tezgah üstünde bulunan diyabet hastasına ait şeker düşürücü ilaç kutusu da yanlışlıkla bebeğin şuruplarının bulunduğu poşete konuldu. Kutusunda, tok karnına alınması tavsiye edilen şeker ilacı, evde anne Ferhan Ertürk tarafından Caner bebeğe içirdikten sonra bebek komaya girdi. Bebeğin bilinci kapanırken Baba Tuncay Ertürk, ‘kime güveneceğiz’ diyerek sorumluların cezalandırılmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Tanıklık edin, sizler de mağdursunuz

SONRAKİ HABER

Ulucanlar 10. yılında da lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...