05 Nisan 2010 00:00

Esenyurt’un dayısı bu kez faka bastı

İşçilere ve muhabirimize saldıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve korumaları, cep telefonu görüntülerinde suçüstü yakalandı!

Paylaş

Esenyurt Belediyesi önünde direnişte olan işçilere saldırıp, muhabirimiz Sinan Ceviz’in telefonunu gasp eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, suçunu gizlemek için işçiler ve muhabirimiz Sinan Ceviz hakkında şikayette bulundu. Kadıoğlu’nun, işçilerin kendisine saldırdığı, Ceviz’in de kendisine telefon fırlattığı iddiası, telefonda yer alan görüntülerle yalanlandı. Telefonda belediye başkanı ve korumalarının işçilere saldırdığı, olayı telefonuyla görüntülemek isteyen muhabirimize “Ben gazeteciyim” demesine rağmen müdahale edildiği açıkça ortaya kondu.
ESENYURT’UN DAYISI!
İşçilere ve gazetecilere saldırması, selzedelere beyzbol sopası sallaması, Kızılay’ı basması nedeniyle “Esenyurt’un dayısı” olarak anılan Belediye Başkanı Kadıoğlu, son vukuatında faka bastı.
Kadıoğlu, geçtiğimiz cuma günü korumalarıyla birlikte Esenyurt Kültür Merkezi önünden geçerken, sendikalaştıkları için işten attığı ve belediye önünde 233 gündür direnen işçilere, “Buralarda gezmeyin” dedi. İşçilerin “Burası kamuya açık yer, gezerim” demesi üzerine olanlar oldu. Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun işçilerin üzerine yürümesi üzerine korumaları da harekete geçti. İşçileri tartaklayan korumalar, Fatih Albayrak isimli işçiyi de yumrukladılar.
TELEFONA EL KOYDU
İşçilerin haberini yapmak üzere orada bulunan muhabirimiz Sinan Ceviz ise yaşananları cep telefonuyla görüntüledi. Bunu gören Koruma Müdürü Vecdi Vatansever, Ceviz’e müdahale etti. “Çekme kardeşim” diye bağıran Vatansever, Ceviz’in “Ben gazeteciyim” demesine aldırış etmedi.
Muhabirimizin telefonunu gasp eden Vatansever, muhabirimizin ‘dava açacağım’ sözlerine de “Ben devlet memuruyum, çok mu zor; telefonu yolda buldum derim, istediğin yere gidip şikayet et” yanıtını verdi. Muhabirimiz ve işçiler olayın ardından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular. Savcının muhabirimizi ve işçileri karakola göndermesi ve olayın araştırılmasını istemesi üzerine, Kadıoğlu’nun ve korumaların suçunu gizlemek için nasıl bir yola başvurduğu da açığa çıktı.
GÖRÜNTÜLERİ SİLMEMİŞLER
Karakolda korumalarla karşılaşan işçiler ve muhabirimiz Sinan Ceviz, şikayet edildiklerini öğrendiler. korumalara göre işçiler belediye başkanına ve kendilerine saldırmıştı. Muhabirimiz de belediye başkanına cep telefonunu fırlatmıştı. Telefon da bu nedenle onların elindeydi.
Ancak bu iddianın asılsızlığı, korumaların “dikkatsizliği” nedeniyle ortaya çıktı. Karakolda cep telefonunu teslim alan muhabirimiz, görüntülerin silinmediğini fark etti. İşte bu görüntüler kimin kime saldırdığını gözler önüne serip, belediye başkanı ve korumalarının iddialarını yalanladı. Görüntülerde, belediye başkanı ve korumalarının işçilere saldırdığı, ardından da muhabirimize müdahale ettiği açıkça ortaya konuyor.
Görüntülerin haklılıklarını gösterdiğini belirten belediye işçileri ve muhabirimiz Sinan Ceviz, saldırganların cezalandırılmasını istiyorlar.
(İstanbul/EVRENSEL)

HALKA YAAPMADIĞI KALMADI

Saldırgan tutumları ile gündeme gelen Necmi Kadıoğlu, daha önce gazetemiz muhabiri Savaş Gülelçin’e de saldırmış ve arkadaşımızı yaralamıştı. “Belediyede sendika istemiyorum” diyen Kadıoğlu, işten attığı ve direnişte olan işçilere de saldırmış ve işçilerin pankartlarını yırtmıştı. Sel baskını yaşanan Esenyurt Yeşilkent Mahallesi sakinleri de Kadıoğlu’nun gazabına uğramıştı. Yardım eli uzatmak yerine kendisine tepki gösteren mahalleliye beyzbol sopası sallayan Kadıoğlu, servis talebi için belediyeye gelen Saadetdere Mahallesi kadınlarına da küfür etmişti. Kadıoğlu, imar rantı nedeniyle zabıta ekipleriyle Kızılay binasını da basmıştı. Binayı zorla boşalttıran Kadıoğlu, kurum çalışanlarına hakaret etmişti.
ÖNCEKİ HABER

Sanica patronu dur durak bilmiyor

SONRAKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...