05 Mayıs 2010 00:00

SALDIRAY BERK YİNE GÖREVDE!

HERKES, davanın 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in mahkemeye gelip gelmeyeceğini merak ediyordu.

Paylaş

HERKES, davanın 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in mahkemeye gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Berk, 3. kez çağrılmasına rağmen mahkemeye gelmedi. Gerekçesi ise yine aynı oldu: “Görevdeyim.” Erzincan Başsavcısı Cihaner ise davaya geldi, ancak ifade vermedi.
10’u tutuklu 14 sanığın yargılandığı Erzincan davası, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Erzurum Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar, sabah adliyeye götürüldü.
GÖREVDEYİM!....
Davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ise duruşmaya katılmadı. Orgeneral Berk, görevde olduğu için duruşmaya katılmadığını bildirdi.
3. ÇAĞRI OLDU
Orgeneral Berk, daha önce de iki kez savcılara ifade vermeye gitmemişti. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından 2009’un Aralık ve 2010’un Şubat aylarında ifade vermeye çağrıldı, fakat bu çağrılara olumsuz yanıt verdi. İlk davette 6, ikinci davette ise 5 gün süre verilen Berk’e yapılan son çağrıda, ifade vermeye gelmemesi halinde zorla Erzurum Adliyesi’ne getirileceği uyarısı yapılmıştı.
TEBLİGAT GEÇEN HAFTA YAPILMIŞTI
Son olarak geçtiğimiz hafta 3. Ordu Komutanı Berk’in, 2. Ağır Ceza Mehkemesi’nin duruşmaya katılması için gönderdiği tebligatı, bizzat imza karşılığı aldığı açıklanmıştı.
BAŞSAVCI CİHANER SAVUNMA YAPTI
Başsavcı İlhan Cihaner, duruşmada savunmasını yapıyor. Cihaner duruşmanın sabah yapılan bölümünde, esas yönünden değil görevsizlik ve Anayasa’ya aykırılık yönünden savunma yaptı.
GÖREVSİZLİK TALEBİNE RET
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Avukat Turgut Kazan’ın müvekkili İlhan Cihaner’in yargılanması yönünden görevsizlik kararı verilerek, dosyanın Yargıtay’a gönderilmesi talebini oy çokluğu ile reddetti.
CHP’Lİ VEKİLLER DE İZLİYOR
İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı Erzincan’da uygulamak istedikleri öne sürülen sanıklar, Ergenekon terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.
Sanıklar hakkında 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Davanın sanıkları arasında Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ile MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir de bulunuyor.
Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de izliyor.
(Erzurum/EVRENSEL)

ATASAGUN’UN GÜLEN TANIKLIĞINA İZİN YOK
İsmailağa ve Fethullah Gülen soruşturmalarının ardından “Ergenekon’un Erzincan yapılanması” savlı soruşturma kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in, Gülen soruşturmasına yönelik MİT’e kadar uzanan bir bilgi edinme girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Cihaner, yürüttüğü Fethullah Gülen soruşturmasında, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un tanıklığına başvurmak istedi. MİT Müsteşarı Taner, başsavcılığın istemini gizlilik gerekçesiyle reddetti. Taner, başsavcılığa gönderdiği yazıda, “tanıklık izninin müsteşarın takdir hakkı olduğunu” belirtti.
ÖNCEKİ HABER

ÖLÜMLERİ DURDURUN

SONRAKİ HABER

AKP’DE ÇATLAK BUYUYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa