Devletten işçiye su bile yok!
İstanbul’a gelen işçilerin barınma ihtiyacının karşılanması talebiyle Deri-İş Sendikası yetkililerinin Tuzla Kaymakamlığıyla yaptığı görüşmeden beklenen sonuç çıkmadı. Deri-İş üyeleri ve sendikanın misafir ettiği işçilerin talepleri Kaymakamlığın olumsuz cevabıyla karşılaştı. İşçilerin fabrika çevresindeki çevik kuvvet ekiplerinin çekilmesi talebi de güvenlik gerekçesiyle karşılıksız bırakıldı.
İŞ BIRAKMA HAZIRLIĞI
Kaymakamlıkla yapılan görüşmeden sonra Kampana Deri fabrikası önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Kaymakamlığın olumsuz tutumunu eleştirerek işçilerin örnek bir dayanışma gösterdiğini ifade etti. Patronların örgütlü bir toplum ve işçilerin dayanışmalarını istemediğini belirten Servi şunları söyledi: “Kaymakamlık çok basit taleplerimizi dahi karşılamadı. Ama deri işçileri önemli bir dayanışma gösterdiler. Sendika olarak işçilere ev tuttuk ama bu evlerin perdesinden tenceresine kadar her şeyi deri işçilerinin dayanışmasıyla tamamladık. Böyle bir dayanışma tüm işçi sınıfına örnek bir davranıştır. Bu dayanışmayı büyütmek için işyerlerinde komiteler kuruldu, toplantılar yapılmaya başladı. Sanayide iş bırakma hazırlığı içindeyiz.”
YETKİLİLER BİZİ ÖNEMSEMİYOR
İzmir’den gelen işçilerden Şerefi Danacı, Kaymakamlıktan taleplerinin dikkate alınmadığını ve hiçbir yetkili kurumun kendileriyle ilgilenmediğini belirterek “Ben İstanbullu oldum artık. Çoçuklarım okula gidiyor ama yarıyıl tatilinde buraya getireceğim. Patron istedigi oyunu oynasın, biz bu oyunlara gelmeyecegiz. Meclis de, Anayasa da işçileri önemsemiyor; önemseseydi, ben çoçuklarımdan, ailemden ayrı kalmazdım.” diye konuştu.
Direnişteki Kampana işçilerinden Serkan Bahadır, yetkili kurumların bu kadar olaydan sonra bile işyerini denetlemediğini ve iş kazalarının devam ettiğini, hiçbir önlem alınmadığını ifade etti.
GELECEĞİMİZ İÇİN...
19 yaşındaki Bahar Aslan ise dört gündür perişan halde olmalarına rağmen, hiçbir yetkilinin yardımcı olmamasına tepki gösterdi. İşçilerden Süleyman Aktepe insanca yaşamak için sendikalı olduğunu belirterek, “Bu ülkede demokrasi yok, çalışma koşullarımız ortada, bir insan nasıl olur da işçilere bu kadar zulüm etmeyi göze alabilir? Çocuklarımız için, geleceğimiz için, sendikal haklarımız için bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz” diye konuştu. Atılan Kampana işçilerinin işe iade davasının üçüncü duruşması yapıldı. Mahkeme duruşmayı 15 Kasım 2011 tarihine ertelendi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et