14 Mart 2004 22:00

TÜRKİYE'DEN İNGİLTERE'YE
   müzik gidiyor!

İngiltere'de birçok sanatçı ve grubun katılımıyla yaz aylarında düzenlenecek ''Türk Festivali''nde Türk müziği rüzgarı esecek.Festival, 25 Haziran ile 4 Temmuz arasında Londra'da düzenlenecek.

Paylaş
İngiltere'de birçok sanatçı ve grubun katılımıyla yaz aylarında düzenlenecek ''Türk Festivali''nde Türk müziği rüzgarı esecek.Festival, 25 Haziran ile 4 Temmuz arasında Londra'da düzenlenecek. Büyük bölümü tarihi Hackney Empire tiyatrosunda düzenlenecek festivalde pop müziği sanatçısı Candan Erçetin 2 konser verecek. Kardeş Türküler grubunun da 2 konserle seyirci karşısına çıkacağı festivalde, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası da sahne alacak. Festivalin tanıtımını yapan Dvora Lewis Public Relations adlı şirketin sözcüsü Miranda Humphreys, festival biletlerinin 7 Nisan'dan itibaren satışa çıkarılacağını bildirdi. Humphreys, Türk müziği ve kültürünün tanıtımını amaçlayan festivalin İngiliz izleyiciden büyük ilgi görmesinin beklendiğini vurguladı.

Her renkte şarkılar Festival, 25 Haziran akşamı Kardeş Türküler konseriyle başlayacak. 26 Haziran günü festivalle ilgili seminerin ardından Kardeş Türküler ikinci konserini verecek. Ezgi Saydam ve Metin Ülkü'nün Genç Sanatçılar Resitali ile ünlü piyanist İdil Biret'in solist olarak katılacağı Gürer Aykal yönetimindeki English Chamber Orkestrası'nın konseri de, 27 Haziran akşamı izlenebilecek. Çağ Erçağ ve Metin Ülkü, 28 Haziran akşamı Bullion Tiyatro salonunda konser verirken, aynı akşam Hackney Empire Tiyatrosu'nda Clark Rundell'in konseri festival programında yer alıyor. Rundell, konserinde, Türk bestecilerin eserlerini seslendirecek.

Genç sanatçılar Hackney Empire salonu 29 Haziran akşamı önce İngiltere'de yaşayan ünlü Türk müzikolog ve araştırmacı Emre Aracı'nın konserine, daha sonra da Gürer Aykal'ın yöneteceği Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konserine ev sahipliği yapacak. Piyanoda Metin Ülkü, kemanda ise Pelin Halkacı Akın'ın olacağı bir diğer konser de 30 Haziran akşamı ''genç sanatçılar konseri'' adı altında izleyiciyle buluşacak. Aynı akşam Londra'daki yerel dans grubu ''Anadolu Ateşi'' yarım saatlik bir dans ve müzik gösterisi yapacak. İngiliz müzikseverlerin katılabileceği gecenin bir diğer etkinliği ise Kamran İnce'nin piyano konseri olacak. Festival programı 1 Temmuz günü öğleden sonra Gürer Aykal'ın yönettiği Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak ve aynı akşam Emre Aracı'nın konseriyle devam edecek. Gecenin finali yine Gürer Aykal'ın yönettiği, Çağ Erçağ'ın solist olarak çalacağı Borusan Orkestrası'nın konseriyle tamamlanacak.

Candan Erçetin Etkinlikler 2 Temmuz akşamı Bullion Tiyatroda String Orkestra konseriyle devam edecek. Aynı akşam Candan Erçetin, Hackney Empire Tiyatro salonunda vereceği konserle ilk defa İngiliz hayranlarına seslenecek. Genç piyano sanatçısı Emre Şen, festivalin 3 Temmuz Cumartesi programında, ''Genç Sanatçılar Resitali'' çerçevesinde konser verecek. Aynı akşamın ikinci etkinliği ise Michael Nyman ve Kamran İnce'nin birlikte vereceği konser olacak. Londra'da 10 gün süreyle Türk müzik ve kültür etkinliklerinin yapılacağı Türk Festivali, 4 Temmuz akşamı Candan Erçetin'in ikinci konseriyle sona erecek.

ÖNCEKİ HABER

Çobanlıktan dengbêjliğe

SONRAKİ HABER

Bilinmeyen topraklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa