05 Mart 2004 22:00

Kadın adaylara destek

Kadın Adayaları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER), İstanbul Dedeman Otel'de yaptığı basın toplantısı ile, 28 Mart Yerel Seçimleri'ne İstanbul'dan katılacak kadın belediye başkan, il ve ilçe belediye meclis üyesi ve muhtar adaylarını tanıttı.

Paylaş
Kadın Adayaları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER), İstanbul Dedeman Otel'de yaptığı basın toplantısı ile, 28 Mart Yerel Seçimleri'ne İstanbul'dan katılacak kadın belediye başkan, il ve ilçe belediye meclis üyesi ve muhtar adaylarını tanıttı. KADER Başkanı Ayşe Bilge Dicleli, toplantıya katılan kadın adayların belediyeciliği ve siyaseti değiştireceğine, rantçı, eşe dosta hizmet eden değil, halka hizmet eden yöneticiler olacaklarına inandıklarını söylediği konuşmasında, "Yerel seçim kampanyaları için hazineden aldıkları yardımlarda 50 trilyonluk bayrak siparişi veren siyasi partilerin kadın politikacılar yetiştirmek için ve kadın adayları desteklemek için tek kuruş ayırmadığına tanık olmaktayız. Bu yapılmadığı sürece ne katılımcı demokrasiden ne de adaletli temsilden söz edilemez" dedi. İstanbul'daki kadın adayların tek tek konuşma yaptığı toplantıda söz alan Demokratik Güçbirliği Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatma Çiğdem Aydın ise, Kadıköy'de sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir belediye başkanı olmasına rağmen ilçe kaynaklarının eşit dağıtılmadığına dikkati çekerek, ilçenin belli bölgelerine kaynak aktarılırken, bir tarafta ise sağlıksız koşullarda yaşayan ve çalışan insanların ve sağlıksız çevre koşullarının hakim olduğunu vurguladı. Aydın, kaynakların herkese eşit dağıtılması içn çalışacaklarını dile getirdi.

Kadınların ihtiyaçları Toplantıda Türkiye'nin çeşitli illerinde kadınlar arasında yapılan ve kadınların ihtiyaçlarının sorulduğu bir araştırma da okundu. Buna göre parasız eğitim isteyenler yüzde 59, sığınma evi isteyenler yüzde 44, anne çocuk sağlık kurumu isteyenler yüzde 39, park isteyenler yüzde 41, alt yapı isteyenler yüzde 53, parasız kreş isteyenler yüzde 34.


Ankara'da adaylar tanıtıldı Ankara'nın Yenimahalle ve Keçiören ilçelerindeki Güçbirliği adayları tanıtıldı. Bu iki ilçede adaylar, ÖDP çatısından seçime giriyor. Aday tanıtım toplantısında konuşan Yenimahalle Belediye Başkan adayı, emekli öğretmen Ali Metin, Amerikancı partilerin halktan hiç utanmadan hala oy istediklerini söyleyerek, yerel yönetimlerin halktan uzak, kapalı olmalarından dolayı sorun ürettiğine dikkat çekti. Metin, atamacı, dayatmacı bir yerel yönetim anlayışı değil, paylaşımcı, dayanışmacı ve katılımcı bir anlayışı savunduklarını sözlerine ekledi. Keçiören belediye başkan adayı, kamu emekçisi Hasan Yağız ise "Yaşadığımız hayatı bize dar eden, yaşamı olumsuzlaştıran bu düzene karşı yeni bir yaşamın olduğunu anlatmak ve Demokratik Güçbirliği'ni önemsediğim için aday oldum" diye konuştu.

Seçim çalışmalarını temsilciler yürütüyor Sivas Merkez'e bağlı Orhangazi Mahallesi'nin muhtar adayı Dursun Şimşek, seçildiği taktirde uygulamayı düşündüğü yönetim anlayışını, seçimden önce hayata geçirdi. Muhtar adayı Dursun Şimşek'in seçim çalışmalarında mahalle meclisi kurmak üzere sokak ve site temsilcilerinden oluşan 50 kişilik komite oluşturuldu. 3 bin nüfusu olan mahallenin seçmen sayısı 1300. Mahalleyi 4 pilot bölgeye ayırıp çalışmaları organize eden komite bu güne kadar 300'ün üzerinde evi gruplar halinde ziyaret etti. Ev ziyaretlerinde halkçı yerel yönetim anlayışlarını tartışan komite çözüm önerileri tartışıyor.

Sultanbeyli'de bugün şölen var Demokratik Güçbirliği Sultanbeyli'de bugün yapacağı halk şöleniyle adayını tanıtacak. Medeni Kırıcı'nın Belediye Başkanı Adayı olduğu Sultanbeyli'de Güçbirliği çalşımaları sürüyor. 15 mahallesi olan Sultanbeyli'de her mahallede seçim irtibat bürosu açmaya hazırlanan Güçbirliği, oluşturduğu seçim gruplarıyla akşam ev ziyaretleri yapıyor. Mahallelerde oluşturulan kadın, gençlik ve mahalle komiteleri her gün toplantılar yapıyor. İlçedeki esnaflar gezilerek sorunları ve çözüm öneriler dinlendi. Bugün saat 12:00'da İkibin Düğün Salonu'nda yapılacak aday tanıtım şölenine sanatçı Tolga Sağ ve Güçbirliği'ni oluşturan partilerin yöneticileri de katılacak. Sultanbeyli'de seçim çalışmaları çerçevsinde aday ve belediyecilik anlayışının tanıtıldığı 40 bin bildiri dağıtılırken 3 tane propaganda aracı her gün ilçeyi dolaşıyor.

ÖNCEKİ HABER

İşçi kentine, işçi aday

SONRAKİ HABER

Gençlik seçimi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...